eur:
393.4
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Vasárnaptól javulhat a levegő minősége

Vasárnaptól várható érdemi javulás a levegő minőségében - közölte csütörtök este Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint felidézték: a napokban gyenge volt légmozgás, hidegek, fagyosak voltak. Emellett - főként a fűtésnek köszönhetően - több helyen megemelkedett a szálló por (PM10) koncentrációja, helyenként - mint írták - a riasztási küszöböt is elérik az értékek.

Szerdán Tarlós István főpolgármester elrendelte a fővárosban a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő magas szállópor-tartalma miatt.

Csütörtökön az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán azt írta: Pécsen veszélyes, további kilenc városban, köztük Budapesten egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt.

Az ÁNTSZ továbbra is felhívta a figyelmet arra, hogy az időjárási viszonyok jelentős változása nem várható, ezért a felsorolt településeken élőknek azt ajánlják, lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is legfeljebb mérséklet légmozgásra lehet számítani. Vasárnap viszont időnként már megélénkülhet a szél. Így akkortól várható javulás a levegő minőségében.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×