Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát a Magyar Állatkertek Szövetsége

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Állatkertek Szövetségének elnöksége úgy döntött, a hatósági vizsgálatok lezárásáig felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát, esetleges további intézkedéseket pedig a vizsgálatok eredményei alapján, annak ismeretében tesz.

A Magyar Állatkertek Szövetségének vezetősége a napokban többször is egyeztetett a szövetség tagságába tartozó Pécsi Állatkertben október 31-én, szombaton történt állatkiszabadulással kapcsolatban, amelynek során egy veszélyes állatnak minősülő farkas kijutott az intézmény területéről. A szövetség sajnálja, hogy a Pécsi Állatkert gondozásában lévő farkast - amely Magyarországon fokozottan védett állatfajnak számít - el kellett pusztítani. Ugyanakkor bízik abban, hogy a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok minden tekintetben megnyugtatóan tisztázzák az eset körülményeit - közölte a szövetség.

A Magyar Állatkertek Szövetségének elnöksége - a tagságába tartozó állatkertek vezetőivel egyeztetve - azt az egyhangú döntést hozta, hogy a hatósági vizsgálatok lezárásáig felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát, esetleges további intézkedéseket pedig a vizsgálatok eredményei alapján, annak ismeretében foganatosít - fogalmaztak.

Mint közölték: a Magyar Állatkertek Szövetsége elvárja, hogy a tagságába tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen, méghozzá olyan módon, amellyel mindenkinek példát mutatnak állatszeretetből is. Ugyanakkor elvárja azt is, hogy az egyes állatkertek a veszélyes állatok tartásáról biztonságosan, ember életét és testi épségét nem veszélyeztető módon gondoskodjanak. A szövetség abban érdekelt, hogy a pécsieknek is a fenti szempontoknak megfelelő állatkertjük legyen.

A Magyar Állatkertek Szövetsége a hazai állatkertek 1983-ban életre hívott szakmai szervezete. Tagságába - a Pécsi Állatkerten kívül - tizenkét hazai állatkert tartozik.