Inforádió

Meghallgatom Élő adás

1 milliószor bérelték ki eddig a Bubit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A MOL Bubi közbringarendszer működésének ideje alatt már több mint egymilliószor bérelték ki az almazöld bringákat. Szűcs Panni, a Budapesti Közlekedési Központ kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy az emberek jellemzően 15 percig, rövidebb utakra használják a kerékpárokat, főleg a belvárosban.

"A mai napon az egymilliomodik bérlő kapott egy kisebb ajándékot, egy helyes fiatal hölgy, Pásztor Enikő, aki egyébként majdnem mindennap használja a MOL Bubit, tehát azt gondolom, hogy jó helyre került az ajándék" - mondta Szűcs Panni, a Budapesti Közlekedési Központ kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak.

Hozzátette: az egymilliomodik bicikli bérlése nagyon nagy szám, a jó időjárásnak köszönhetően a bérlés felgyorsult, naponta több mint kétezerszer bérlik átlagosan és ebből is látszik, hogy népszerű közösségi közlekedési eszköz.

"A kibérelt biciklit 15 percig használják átlagosan. Ebből is látszik, hogy ez egy közlekedési eszköz, nem sporteszköz. Néhány megállónyi távolságot utaznak a biciklikkel a fővárosiak, a mindennapi életben a belvárosban, egy rövidebb szakaszon, az A pontból B pontba eljutást segíti a Bubi" - fogalmazott a BKK kommunikációs igazgatója.

Mint mondta, félóra az ingyenesen bérlés időtartama, ezért mindenki hamarabb vissza szeretné tenni, ez is meglátszik a 15 perces számon. Lehet, hogy utána sokan biciklit váltanak és újra negyedórát mennek egy másikkal.

"A Fővárosi Önkormányzat és a BKK mindenképp szeretné bővíteni a rendszert, hiszen még mindig nem található meg Budapest egész területén. Jelenleg 98 dokkoló állomás van Budapesten és jó lenne ha a következő támogatási összegből ki lehetne bővíteni" - fogalmazott Szűcs Panni.

"A nyár folyamán 22 új gyűjtőállomással, több mint 600 dokkoló állomással bővült a közbringa-hálózat. Remélhetőleg ez további bővítéseket is jelent majd, de ez a jövő zenéje" - fűzte hozzá.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ