Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Óbudai önkormányzat: ne zárják le a Bécsi úti vasúti átjárót!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elfogadhatatlannak tartja a NIF Zrt. döntését, miszerint azelőtt zárja le a Bécsi úti vasúti átjárót, minthogy elkészülne az Aranyvölgy utca - közölte az önkormányzat.

Az előzetes egyeztetések és tervek szerint az új 10-es út, az Aranyvölgy utca, valamint a Pomázi úti felüljáró egy időben készült volna el, az Önkormányzat ezen feltételek mellett járult hozzá 2011-ben a vasútfejlesztés megkezdéséhez - ismertették.

A jóváhagyott tervek szerint az ürömhegyi lakosok a Bécsi út - Aranyvölgy utca - Pomázi út út - Bécsi út útvonalon tudnak a városközpont irányába közlekedni. A vasúti átkelő idő előtti lezárásával, a Bécsi út ürömi körforgalom és az Aranyvölgy utca közötti szakasza járható marad ugyan, de az Aranyvölgy utcában folyó útépítési munkálatok miatt zsákutcává válik. Ennek okán az Ürömhegyről a Bécsi út felé közlekedőknek először visszafelé kell venniük az irányt az ürömi körforgalomhoz, mert csak ezen keresztül haladva, a szerdán átadásra kerülő új 10-es úton juthatnak el a városba - olvasható.

A NIF közleménye szerint: "a beruházás keretében a 10-es út elkerülő szakasza mellett kiszélesítik a Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcát 2x1 forgalmi sávosra", ami jó hír, de ennek átadására jelenleg semmi jel nem utal, miközben az egyetlen megoldás az autósok városba jutására, ha ez a szakasz már most használható lenne - mondta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.

Hozzátették: sajnos út hiányában a BKK járatai sem tudják kiszolgálni az ott élő több ezer embert. A tervezett módosítások miatt az ürömhegyi rész két korábbi buszmegállója megközelíthetetlenné vált, a jelenleg társadalmi véleményeztetés alatt álló terveik pedig nem nyújtanak megfelelő alternatívát azoknak, akik a város felé vennék az irányt.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata levélben fordul a NIF Zrt. és a BKK vezetőségéhez a probléma a mielőbbi megoldása érdekében - közölték.