Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Quaestor-kártalanítás - Fidesz: minden törvényi háttér adott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz szerint a Quaestor-ügyfelek kártalanításához minden törvényi háttér adott.

A kormánypárti frakció így reagált arra, hogy az MSZP hétfőn arra kérte a Fideszt: támogassa a készfizető kezesség beemelését a Quaestor-törvénybe.

A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében úgy tájékoztatott, hogy október végéig a 31 113 Quaestor-károsultnak több mint 86 milliárd forint kártalanítási összeget fizettek ki.

Szerintük azonban a baloldal és a Jobbik próbálta megakadályozni a kártalanítási törvények elfogadását.

A 6 millió forint fölött befektetők kártalanítását - folytatták - "egyedül a bankok akasztották meg" azzal, hogy beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz (Ab), a testület pedig október végén vette napirendre az ügyet, de még nem hozott döntést.

A kormánypárt hangsúlyozta: a Quaestor-károsultak döntő részét már kártalanították vagy az több lépcsőben megtörténik, a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja pedig a fennmaradó kártalanítást is teljesíti majd, ha az Ab megállapítja, hogy a jogszabály nem sérti az alaptörvényt.

A szocialisták "most is csak kihasználják és megpróbálják félrevezetni a brókercsalások áldozatait", miközben kormányzásuk idején soha senkit - így például sem a Baumag-, sem a Hajdú-Bét-ügy károsultjait - nem kártalanítottak - írta reagálásában a Fidesz-frakció.