eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Ködös, párás idő lesz a jövő héten

A jövő héten is sokszor tartósan megmaradhat a sűrű köd, jellemzően gyenge marad a légmozgás. Olykor a napsütéses helyeken akár 15 Celsius-fokot is mérhetnek, a borult, ködös párás területeken viszont a legmelegebb órákban is csak 5 fok körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn az ország nagyobb részén kisüt a nap, de elsősorban az Alföldön helyenként tartósan, néhol akár egész nap is ködös maradhat az idő. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, a magasabban fekvő területeken enyhébb, a fagyzugos részeken hidegebb lesz a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között várható, a tartósabban ködös részeken lesz hidegebb.

Kedden is főleg az Alföldön tartósan ködös, kisebb körzetekben borult, párás lehet az idő. Néhol kisebb ködszitálás is lehet. A Dunántúlon és az Északi-középhegység környékén viszont több-kevesebb napsütés is várható. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. A maximumhőmérséklet a naposabb részeken 12-15, a párás helyeken viszont csak 6-11 fok között alakul.

Szerdán is helyenként előfordulhat ködszitálás. Elsősorban Nyugat-, és Északkelet-Magyarországon lehetnek naposabb körzetek. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. A tartósan borult vagy párás, ködös helyeken napközben 6-10, másutt 11-15 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökre virradóra is csak lassan oszlik fel a köd, helyenként tartósabban megmarad, emiatt derült és borult, párás területek egyaránt lehetnek majd. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet a tartósan párás helyeken 5-8, másutt 9-11 fok között alakul.

Pénteken már az országban sokfelé marad borult, párás, néhol tartósan ködös idő. Csak kisebb körzetekben (elsősorban a középhegységek magasabb részein) lehet napsütés. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. Napközben általában 5 fok körül alakulnak a maximumok, de ahol hosszabb időre kisüt a nap, akár 10-13 fok is lehet.

Szombaton az északkeleti megyékben akár több órára is kisüthet a nap. Másutt jellemzően erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan párás marad az idő, és továbbra is várható ködszitálás. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok lehet. A nappali hőmérséklet a borult helyeken 5 fok körül, a naposabb alföldi és Északi-középhegység környéki helyeken 10-14 fok között alakul.

Vasárnap ismét csak kevés helyen süthet ki a nap. Sokfelé párás marad a levegő, s helyenként tartósan megmarad a köd. Jelentéktelen szitálás továbbra is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között, a maximumhőmérséklet 5-11 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×