Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Visszaáll a forgalmi rend a Sibrik Miklós úti felüljárónál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Véget ért Budapesten a Sibrik Miklós úti felüljáró 2014 áprilisa óta tartó felújítása, ezért péntektől visszaáll a korábbi forgalmi rend - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: az autósok újra kétszer két sávon haladhatnak a felüljárón. A járdát három és fél méteresre szélesítették, és vegyes használatú gyalogos-kerékpáros utat hoztak rajta létre, ezáltal összekapcsolták a Sibrik Miklós úti bicikliutat, valamint a Vak Bottyán utcai kerékpársávokat.

Az érintett tömegközlekedési járatok megállói szintén visszakerülnek eredeti, felújítás előtti helyükre, és ezzel párhuzamosan megszüntetik a Bartók Béla utcai ideiglenes buszsávot.

A hídépítés folyamán a csatlakozó utak burkolatait, a járdákat és a buszmegállókat is megújították.

A BKK szerint az 1977 és 1979 között épült felüljáró rekonstrukciójára annak leromlott állapota miatt volt szükség, ugyanis majdnem huszonöt évig nem végeztek rajta nagyobb javítási munkákat. A most lezárult felújítás eredményeként a felüljáró korszerűbb és biztonságosabb lett - írták.

Hozzátették: kisebb tereprendezési munkákra még számítani lehet a környéken, ezek azonban már nem járnak érdemi forgalomkorlátozással.

A Sibrik Miklós úti felüljáró a X. és a XIX. kerületet köti össze Budapesten; Kőbánya-Kispestnél a vasúti vágányok, a reptéri gyorsforgalmi út és a 3-as metró felett ível át.