eur:
392.89
usd:
366.8
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Visszaáll a forgalmi rend a Sibrik Miklós úti felüljárónál

Véget ért Budapesten a Sibrik Miklós úti felüljáró 2014 áprilisa óta tartó felújítása, ezért péntektől visszaáll a korábbi forgalmi rend - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: az autósok újra kétszer két sávon haladhatnak a felüljárón. A járdát három és fél méteresre szélesítették, és vegyes használatú gyalogos-kerékpáros utat hoztak rajta létre, ezáltal összekapcsolták a Sibrik Miklós úti bicikliutat, valamint a Vak Bottyán utcai kerékpársávokat.

Az érintett tömegközlekedési járatok megállói szintén visszakerülnek eredeti, felújítás előtti helyükre, és ezzel párhuzamosan megszüntetik a Bartók Béla utcai ideiglenes buszsávot.

A hídépítés folyamán a csatlakozó utak burkolatait, a járdákat és a buszmegállókat is megújították.

A BKK szerint az 1977 és 1979 között épült felüljáró rekonstrukciójára annak leromlott állapota miatt volt szükség, ugyanis majdnem huszonöt évig nem végeztek rajta nagyobb javítási munkákat. A most lezárult felújítás eredményeként a felüljáró korszerűbb és biztonságosabb lett - írták.

Hozzátették: kisebb tereprendezési munkákra még számítani lehet a környéken, ezek azonban már nem járnak érdemi forgalomkorlátozással.

A Sibrik Miklós úti felüljáró a X. és a XIX. kerületet köti össze Budapesten; Kőbánya-Kispestnél a vasúti vágányok, a reptéri gyorsforgalmi út és a 3-as metró felett ível át.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×