eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Négy megyében véglegesítették az új traffipaxok helyét

A fővárosi autópálya-szakaszok mellett Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében már biztosan nem változik a Véda közúti intelligens kamerahálózat fix telepítésű kameráinak helyszíne.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a honlapján emlékeztet arra, a sajtóban szupertraffipaxként emlegetett hálózat kiépítését a Belügyminisztériummal és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával (KEK KH) együttműködve valósítják meg.

Az ország közútjain idén március 26-tól működik élesben 160 változtatható helyű kamera, és rövidesen az ország területén befejeződik a fix telepítésűek elhelyezése is.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kamerák a sebességmérés mellett alkalmasak például forgalomszámlálásra, rendszámfelismerésre, a forgalomtorlódás felismerésére és a biztonsági öv használatára vonatkozó előírások ellenőrzésére, továbbá többféle más szabályszegés felismerésére és dokumentálására is.

Az ORFK megjegyezte, a közúti halálesetek és sérülések csökkentése érdekében fixen telepített kamerák még nem üzemelnek.

A police.hu honlapon elérhető térképek szerint az autósok Budapesten az M1-es és M7-es autópálya közös kivezető szakaszán a 6-os kilométer közelében, az M3-as sztrádán a 4-es kilométerszelvénynél, az M5-ös autópályán pedig az első és a második kilométer között számíthatnak fix traffipaxokra.

További fix kamerák lesznek a többi között Fejér megyében Székesfehérvárnál, az M7-es autópálya 60. kilométerénél, Komárom-Esztergom megyében Tatabányán, az 1-es út 53. kilométerénél, valamint Nógrád megyében Salgótarjánban, a 2307-es út 3. kilométerénél.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×