eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vigyázzunk a temetőknél!

A rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a temetőkbe látogatók közlekedését és fokozott óvatosságra kéri őket - mondta Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője a közelgő Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából. Németh Ágnes ezredes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője fontosnak nevezte, hogy parkolás után mindenki zárja be az autóját, az utastérből pedig minden csomagot rakjanak el a csomagtartóba. Ha pedig problémát észlelnek, akkor keressék a rendőröket, a polgárőröket, akik azonnal segíteni tudnak.

 Az ezredes felhívta a figyelmet arra: a következő napokban sok olyan ember fog gépkocsiba ülni és akár hosszabb távolságra is elvezetni, aki hétköznap nem vezet vagy csak rövid távokat tesz meg, vagyis nincs megfelelő gyakorlata vagy helyismerete. Õk váratlan manővereket hajthatnak végre, például hirtelen megállhatnak, bekanyarodhatnak, elindulhatnak.
  
Óberling József arra kérte az autósokat, hogy figyeljenek oda a temetők, különösen a nagyobb sírkertek környékén kialakított ideiglenes forgalmi rendre, hiszen nem biztos, hogy a korábban megszokott útvonalakon tudnak majd közlekedni. Elmondta, adott esetben rendőrök, polgárőrök vagy a biztonsági személyzet tagjai irányítják majd a forgalmat.
  
Jelezte, egyesek szabálytalanul helyezik el a járművüket a temetők környékén és ezzel másokat akadályoznak a közlekedésben, ezért arra kérte az autósokat, hogy a kijelölt parkolóhelyeken hagyják a járművüket.
  
A főosztályvezető a gyalogosan vagy kerékpárral közlekedőknek azt ajánlotta, hogy ha sötétedés után is úton vannak, akkor viseljenek láthatósági mellényt. Javasolta azt is, hogy lehetőség szerint úgy tervezzék a temetőlátogatást, hogy még sötétedés előtt hazaérjenek, mert - mint mondta - a nappali órák biztonságosabbak közlekedésbiztonsági szempontból.
  
Németh Ágnes ezredes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője fontosnak nevezte, hogy parkolás után mindenki zárja be az autóját, az utastérből pedig minden csomagot rakjanak el a csomagtartóba, sőt ha kell, vigyék magukkal.
 
Azt javasolta, hogy a temetőkben a kézitáskákat, a kabátot, a hátizsákokat is őrizzék, nem szabad a csomagokat a sírokon hagyni. Ha pedig problémát észlelnek, akkor keressék a rendőröket, a polgárőröket, akik azonnal segíteni tudnak.
  
Kitért arra, hogy főleg a nagyvárosokban a tömegközlekedés igénybevevői a zsúfolt járműveken fokozottan figyeljenek a zsebtolvajokra.
   
Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke arról számolt be, hogy a polgárőrség - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - fokozott szolgálatot tart a temetők környékén. A rendőrség stratégiai partnereként a rendőrökkel közösen vagy önállóan látnak el szolgálatot.
   
 A polgárőrök elsősorban a temetők balesetmentes megközelítésére, a parkolók biztonságára és a látogatókra figyelnek majd - tette hozzá.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×