Támogatta a központi közbeszerző szervezet koncepcióját a Fővárosi Közgyűlés

Infostart
2015. október 28. 18:48
Támogatta a központi közbeszerző szervezet koncepcióját a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. A képviselők határoztak arról is, hogy változik a budapesti taxirendelet és több aluljárót is felújítanak a 3-as metró vonalán.

Támogatta a központi közbeszerző szervezet koncepcióját a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. Tarlós István főpolgármester kiemelte, hogy a társaság feladata a fővárosi önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal egyéb intézményei eljárásainak lefolytatása lenne.

A koncepció szerint a főpolgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés dönt majd a társaság vezető tisztségviselőinek megbízásáról és a visszahívásról is. Tarlós István közölte, a cég megalapításáról várhatóan a következő közgyűlési ülésen döntenek.

Az ülésen a Demokratikus Koalíció kezdeményezte, hogy a budapesti Nyugati pályaudvar előtti teret nevezzék el a közelmúltban elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnökről. Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője úgy fogalmazott, a rendszerváltás utáni első államfőt egész írói és politikusi munkássága méltóvá teszi arra, hogy közterületet nevezzenek el róla.

Tarlós István főpolgármester elfogadott módosító javaslata szerint a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén választják ki a végleges közterületet.

Az ülésen módosították a budapesti taxirendeletet, ennek értelmében a repülőtér mellett a vasúti pályaudvaroknál is speciális taxiállomás lesz, továbbá januártól 40 ezer forintról 65 ezer forintra nő a taxiállomás-használati hozzájárulások díja.

Arról is határoztak, hogy több aluljárót is felújítanak a 3-as metró vonalán. A rekonstrukció és az akadálymentesítés több mint 7 milliárd forintba kerülhet. Az érintett aluljárókat a tervek szerint 2016 második felében kell lezárni a forgalom elől.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást