Megint változott a közlekedési rend a Széll Kálmán téren

Infostart
2015. október 28. 08:08
Szerda reggeltől a végleges útpályán haladhatnak az autósok a Széll Kálmán tér felé a Széna téri csomóponton keresztül - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A tér felújítása várhatóan 2016. május 10-én fejeződik be.

A Margit körút és a Csalogány utca felől érkező járművek a már elkészült, végleges útpályán, két-két forgalmi sávon haladhatnak a Széll Kálmán tér felé a Széna téri csomóponton keresztül. Ezzel egy időben megnyílik a térről a Lövőház utcai bevásárlóközpont felé vezető, korábban ideiglenesen lezárt gyalogátkelőhely is, így javulnak a környéken a gyalogos közlekedés feltételei is.

Tarlós István főpolgármester a jelenleg zajló felújítási munkálatokról az InfoRádióban azt mondta, a Széll Kálmán tér átalakítása várhatóan 2016. május 10-én fejeződik be.

"A Széll Kálmán tér komplett felújítása el fog készülni 2016. május 10-ig, a budai fonódó villamos elkészül ez év december 23-ra. A Lánchíd budai hídfőjénél a villamos alagút átépítésének határideje: 2016. március 16-a. Kis ideig kérem a budapestiek türelmét. Biztos vagyok benne, hogy ha a budai fonódó elindul és a Széll Kálmán tér átépítése befejeződik, az közmegelégedésükre fog szolgálni."

A főpolgármester kiemelte, hogy az eredeti állapot szerinti 7 hónapos csúszást 3 hónaposra csökkentették.

"Valóban van három hónapos késedelem. Úgy volt, hogy 2014 márciusában szerződést lehet kötni a nyertes kivitelezővel, ezt a vesztes betámadta. Több mint hét hónappal később lehetett csak szerződést kötni. A több mint hét hónapot sikerült három hónapra letornázni."

A Széll Kálmán tér felújításnak köszönhetően az akadálymentes villamos-kapcsolatok mellett mozgólépcső és lift épül a Várfok utcai autóbuszmegállók felé, csökken az autóbusz-parkolók területének nagysága, Széll Kálmán tér a kerékpárosok számára minden irányban kényelmesen és biztonságosan átjárható lesz.

Újjáépül az M2-es metró épülete, megszűnnek a rendezetlen bódék, és lehetőség lesz a fogaskerekű új, Széll Kálmán téri végállomásának későbbi kialakítására.

A tér felújítására mintegy 5,3 milliárd forintba kerül, uniós, állami és fővárosi forrásokból.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást