eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk

Szájer: 2016-ban is a migrációs helyzet kezelésére kell összpontosítani

Jövőre is a migrációs helyzet kezelésére kell majd összpontosítani - közölte kedden Szájer József fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő azzal a vitával kapcsolatban, amelyet az Európai Bizottság jövő évi munkatervéről tartott az uniós parlament Strasbourgban.

Szájer, aki a néppárti képviselőcsoport jogalkotási munkáért felelős alelnöke, elmondta: a képviselőcsoport szerint közös megoldást kell találni a külső határok védelmére. A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy a kitűzött 2016-os célok között a migrációs kihívásra adott közös válasz kidolgozásának kell elsőbbséget adni.

Az Európára nehezedő migrációs nyomás mára végre az európai vezetők szemében is központi kérdéssé vált - hangoztatta Szájer József, aki szerint a külső határok védelméhez közös európai erőfeszítés szükséges.

"Elkötelezettek vagyunk, hogy segítsük azokat, akik valóban veszélyben vannak, de az első saját állampolgáraink biztonsága kell legyen" - tette hozzá a fideszes politikus.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×