Inforádió

Meghallgatom Élő adás

November 10-ig lehet véleményezni a budai fonódó villamos menetrendjét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
November 10-ig véleményezhető a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján a budai fonódó villamoshálózat tervezett új menetrendje.

A BKK keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az érintett kerületek önkormányzataival egyeztetett tervek szerint az újonnan épült vágányszakaszoknak köszönhetően Dél-Budára közvetlen villamosjáratokkal lehet majd eljutni Óbudáról a Széll Kálmán téren és a budai rakparton keresztül, Hűvösvölgyből pedig a Krisztina körúton és az Alkotás utcán keresztül.

A villamoshálózati változásokhoz kapcsolódóan a BKK úgy alakítja át a III. kerületi buszjáratok rendszerét is, hogy azokkal az új villamosvonalak minél kényelmesebben és gyorsabban legyenek elérhetőek.

A korábbi 17-es villamosvonalat egyesítik a 19-es, a 41-es és a 61-es vonalakkal, a 17-es így a Bécsi úttól a Savoya Parkig közlekedik, a 19-es és 41-es pedig Óbudára viszi majd az utasokat. A 18-as villamos a Savoya Parktól Hűvösvölgyig közlekedik, de csak csúcsidőben közlekedik és újraindul az 56-os villamos is, amely a régi útvonalán, a Városház tér és Hűvösvölgy között jár majd.

Változik a buszok menetrendje is, jelentősen módosul a Kolosy tér és a Margit híd, budai hídfő között közlekedő járatok forgalma. A 86-os busz szerepét a villamosok mellett Óbudán az új 9A busz, Újbudán pedig a 7-es busz veszi át. A 160-as busz a Bogdáni útig szállít majd utasokat megváltozott útvonalon és összekötik a 29-es és 34-es busz vonalát.