Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Átadták a Kalocsai Járási Ügyészség új épületét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Polt Péter legfőbb ügyész adta át a Kalocsai Járási Ügyészség 318,8 millió forintos beruházással elkészült új épületét kedden Kalocsán - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Schmidt Gábor tájékoztatása szerint a beruházás teljes összegét az ügyészség költségvetése biztosította. A 21. század igényeihez igazodó, háromszintes épületben megfelelő méretű irodákat, tömbösített irattárat, valamint kihallgató- és kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki.

A 638 négyzetméter hasznos alapterületű épülethez tartozik egy zöldfelületű belső udvarban kialakított zárt parkoló is.

Polt Péter a közlemény szerint ünnepi beszédében kiemelte, hogy a beruházás egy 2000-ben indult folyamat része. Célként fogalmazta meg, hogy az ügyészség infrastrukturális szempontból is megfeleljen a kor követelményeinek, mivel minőségi munkát ilyen körülmények között lehet a legjobban végezni. Hozzátette, mindez pénzkérdés is, de olyan haszna van, amely társadalmi szinten felmérhetetlen és sokszorosan megtérül.

A járási ügyészség évtizedekig egy átfogó felújításra szoruló épületben működött, ahol az elhelyezési körülmények szűkösek voltak, nehezítették a munkavégzést. Az új székház közbeszerzés keretében épült fel. A helyszíni kivitelezési munkák 2014. május 15-én kezdődtek el és 2015. június 22-én fejeződtek be. Az ügyészség dolgozói 2015. szeptember 1-jén vehették birtokba az új épületet.