eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Egyre több amerikai turista érkezik Magyarországra

Az idén is kétszámjegyű növekedés várható a tengerentúlról érkező turisták létszámában, az év első 8 hónapjában már 17 százalékkal több amerikai vendég érkezett Magyarországra - ismerteti a Magyar Turizmus (MT) Zrt. MTI-hez eljuttatott hírlevelében. A forgalom további növeléséhez fontos lenne közvetlen New York-Budapest légijárat indítása.

Az amerikai turisták az idén az első nyolc hónapban 624 ezer vendégéjszakát töltöttek el az országban, ami 14 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Kiemelik: 2010 és 2014 között 41 százalékkal nőtt az amerikai vendégek száma a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken és a növekedés az idén is kétszámjegyű. Magyarországi költésük tavaly meghaladta a 103 milliárd forintot, ami 28,6 százalékkal több, mint 2013-ban.

Mint írták, Magyarország és a kelet-közép-európai régió mint turisztikai célterület bemutatása az elsődleges célja annak a szakmai rendezvény- és tárgyalássorozatnak, amely októberben zajlik az Amerikai Egyesült Államokban a Magyar Turizmus Zrt. és a New York-i magyar konzulátus szervezésében.

Az MT Zrt. törekvése, hogy Magyarország mint önmagában is eladható desztináció jelenjen meg az amerikai utazásszervezők katalógusaiban. A tárgyalásokat végigkísérő központi téma volt a közvetlen New York-Budapest járatnyitás szükségessége, ami az MT Zrt. szerint is elengedhetetlen feltétele a Magyarországra irányuló beutazás további élénkítésének.

Az USA jelenleg Magyarország 8. legfontosabb turisztikai küldőpiaca, éves szinten közel 600 ezer vendégéjszakával. Tavaly több mint 490 ezer turista érkezett Magyarországra az Amerikai Egyesült Államokból. A turisták csaknem 87 százaléka szabadidős turista volt, több mint 13 százaléka üzleti úton járt itt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×