Igazságügyi beszámolókat tárgyalnak ma a képviselők

InfoRádió / MTI
2015. október 21. 06:43
Az Országgyűlés ma tárgyalja a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal elnökeinek, valamint a legfőbb ügyész tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókat.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, az igazságügyi szervek vezetőinek felszólalásaira az első három napirendi pontban kerül sor. Darák Péter, a Kúria elnöke, Handó Tünde, az OBH vezetője, valamint Polt Péter legfőbb ügyész egyaránt fél-fél órában számolhat be hivatala 2014-es tevékenységéről, míg a vita végén ugyanennyi időben válaszolhatnak a képviselők felszólalásaira.

Ezt követően az adózás rendjéről szóló törvény módosítása kerül terítékre. A kormány előterjesztésében alapvetően eljárási szabályokon változtatna, így például közös folyószámla-nyilvántartásba kerülhetnek az adó- és vámhatóság által nyilvántartott fizetési kötelezettségek, az szja-ban pedig felemelhetik a részletfizetés értékhatárát.

Az utolsó napirendi pontban egy uniós jogharmonizációs célt szolgáló pénzügyi változtatási javaslatról mondhatják el véleményüket a képviselők.