Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarlós István még egy kis türelmet kér, de biztos a közmegelégedésben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Széll Kálmán tér felújítása várhatóan május 10-re kész lesz, a fonódó villamos-projekt kivitelezését év végére befejezik - erősítette meg a főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Tarlós István utasítást adott a 3-as metró felújításához szükséges kitérők és sínek közbeszerzési eljárásának kiírására.

A Széll Kálmán felújítása az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb felszíni beruházása, várhatóan május 10-re kész lesz, a fonódó villamos-projekt pedig év végére befejeződik - mondta Tarlós István. A városvezető türelmet kért a Széll Kálmán téri építkezések miatti közlekedési káosztért.

"Kis ideig kérem a budapestiek türelmét. Biztos vagyok benne, hogy ha a budai fonódó elindul és a Széll Kálmán tér átépítése befejeződik, az közmegelégedésükre fog szolgálni."

A főpolgármester kiemelte, hogy az állapot szerinti 7 hónapos csúszást 3 hónaposra csökkentették. Hozzátette: 4 hónapot sikerült behozni a közbeszerzési eljárás megtámadása és a szerződéskötés módosítása miatt keletkezett késésből.
"Valóban van három hónapos késedelem. Úgy volt, hogy 2014 márciusában szerződést lehet kötni a nyertes kivitelezővel, ezt a vesztes betámadta. Több mint hét hónappal később lehetett csak szerződést kötni. A több mint hét hónapot sikerült három hónapra letornázni. A Széll Kálmán tér komplett felújítása el fog készülni 2016. május 10-ig, a budai fonódó villamos elkészül ez év december 23-ra. A Lánchíd budai hídfőjénél a villamos alagút átépítésének határideje: 2016. március 16-a."

A városvezető arról is beszélt, hogy utasítást adott a 3-as metró felújításához szükséges kitérők és sínek közbeszerzési eljárásának kiírására. Hozzátette: a projektgazda a BKV lesz, a felújítás befejezési határideje 2018 vége.

"A múlt héten adtam ki az utasítást, hogy néhány tendert sürgősen írjanak ki. Az egyik ilyen, hogy bizonyos felszíni átalakításokat a felújítás megkezdéséhez el kell végezni, forgalomszervezési kérdéseket kell áthangolni, csomópontokat kell átépíteni. Fontos megelőző tevékenység a kitérők, a sínek nagy mennyiségű legyártása, ezt is elindítjuk."
A főpolgármester beszélt arról is, hogy 3 szakaszban történik meg a kivitelezés. A tervek várhatóan 2 milliárd forintba kerülnek. A főpolgármester megismételte: nem balesetveszélyes a 3-as metró, ha az lenne, azonnal leállítanák.

Hanganyag: Hlavay Richárd, Szabó S. Gergõ