Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem elég a sok feltúrás, fokozott ellenőrzést is tartanak a rendőrök

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fokozottan ellenőrzi október 20-tól az Országos Rendőr-főkapitányság a munkaterületek közelében közlekedőket - mondta el az InfoRádiónak Martin Bence, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

A munkaterületek közelében gyakran találkozunk sebességkorlátozásokkal, sávelhúzásokkal vagy szűkítésekkel. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Rendőr-főkapitányság együttműködésének értelmében a rendőrök fokozottan ellenőrzik a munkaterületek környezetére vonatkozó szabályok betartását - mondta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.
 
"A rendőrség kiemelten ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályok megtartását, a baleset-megelőzési tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít a jobbratartási kötelezettségre vonatkozó szabályokra, az őszi-téli vezetési veszélyekre."
 
A fokozott ellenőrzésre azért van szükség, mert az utóbbi időszakban megnőtt a munkaterületek közelében az ott dolgozókat érő balesetek száma - tette hozzá Martin Bence.
 
"A társaságunk adatai szerint 2012 és 2014 között a közlekedők 16 alkalommal okoztak olyan balesetet, amely során a közúti munkaterületen dolgozó kollégáink megsérültek. A balesetek során összesen 24-en szenvedtek sérülést, egyikük életét vesztette. 2015. szeptember 1-ig összesen négyszer történt hasonló, személyi sérüléses baleset, ezek következtében egy munkatársunk elhunyt, hét alkalmazottunk pedig hosszabb időre betegállományba került, és jelentős anyagi kárunk is keletkezett."
 
Az akció a tervek szerint egy hónapig tart majd.
 

Hanganyag: Domanits András