Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fényes jövő vár a Ráday utcára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Ráday utca az elmúlt években veszített a vonzerejéből, ezen összefogással és hosszú távú koncepciókkal lehet javítani. Ehhez a vállalkozóknak egymással és az önkormányzatokkal is folyamatosan egyeztetniük kell a tervekről - mondta az InfoRádiónak Király Gabriella bevásárlóutca-menedzser.

"A Ráday utcának mindenképpen fényesebb jövője lesz, mint amilyen az elmúlt időszakban volt"- mondta az InfoRádiónak Király Gabriella.

A bevásárlóutca-menedzser szerint elsősorban összefogással lehet népszerűbbé tenni a környéket.

"A vállalkozók részéről kellene ezt az összefogást szorosabbra fűzni. Az önkormányzat is jelezte: ha közösen lépnek fel, illetve adnak be javaslatokat, akkor sokkal hamarabb lesz annak hatékony kimenete" - hangsúlyozta.

Király Gabriella elmondta, hogy a javaslat vonatkozhat a nyitva tartástól kezdve a teraszok kinézetére, vagy arra, miként van megoldva az utcában a parkolás. Minden olyan kérdés terítékre kerülhet, ami a vállalkozások, a helyi lakosság és az önkormányzat szempontjából egyaránt fontos.

"Ha folyamatos párbeszéd van e szereplők között, akkor hamarabb lehet ezeket az érdekeket egymáshoz közelebb hozni" - jelezte a bevásárlóutca-menedzser.

A Ráday utca volt Budapest elmúlt 15 évének az egyik legnépszerűbb sétálóutcája, majd ezt idővel több hasonló követte. Ez is mutatja, hogy a főváros folyamatos változásban van. Ilyen körülmények között nem könnyű hosszú távra tervezniük a vállalkozóknak sem.

"Nagyon fontos, hogy a piacot folyamatosan figyeljük, miként az is, hogy egymással folyamatosan kommunikáljanak az egy területen lévők. Nem csak a vállalkozásoknak, hanem a civil szervezeteknek is célszerű egyeztetniük, s fontos, hogy a megbeszélésekbe az önkormányzatokat is bevonják. Csak így közösen lehet olyan jövőképet felfesteni, amiben hosszú távon lehet gondolkodni" - mutatott rá a menedzser.

Hozzátette: természetesen minden változik.

"A Ráday utca is vesztett valamennyit a fényéből, mert azóta megjelentek konkurens városrészek. Négy éven keresztül zajlott a metróépítés és az sem tett jót az utcának, hogy az átmenőforgalom erre az időszakra elég szűkké vált. Nyomon kell követni a változásokat és erre a megfelelő reakciókat megtenni" - hangsúlyozta Király Gabriella.

Hanganyag: Szabó Gergõ