eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szijjártó: közös erővel lehetséges a külső határok védelme

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap telefonon mondott köszönetet a visegrádi országok külügyminisztereinek azért, hogy bebizonyosodott: közös erővel igenis lehetséges a külső határok megvédése - közölte a tárca az MTI-vel.

A közlemény szerint Szijjártó Péter Csehország, Szlovákia, Lengyelország, valamint Ausztria külügyminisztereivel, illetve a bajor nemzetközi kapcsolatokért és európai ügyekért felelős miniszterrel beszélt telefonon.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország sikerrel védte meg az Európai Unió és a schengeni zóna külső határát, hiszen a magyar-horvát zöldhatár lezárása óta gyakorlatilag megszűnt az illegális bevándorlók Magyarországra áramlása.

"Magyarország a V4-es együttműködéssel megvédte Európát, a közös európai értékeket és szabályokat. Egyértelművé tettük, hogy közös uniós erővel Görögország külső határát is meg lehetne védeni" - idézték a külügyminisztert a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×