eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Csúszik a betakarítás és az őszi vetés - lapszemle

A legtöbben a villamosenergia-szolgáltatójuknak tartoznak - írja a Magyar Idők. Várhatóan hétfőn indulhat újra a tanítás a Testnevelési Egyetemen - mondta Mocsai Lajos rektor a Népszabadságnak.

A legtöbben a villamosenergia-szolgáltatójuknak tartoznak, a legnagyobb volumenű kintlévőség a földgázszolgáltatásban volt a nyár végén - közölte szombati számában a Magyar Idők a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adataira hivatkozva. A napilap szerint a hivatal közel 1,7 millió kifizetetlen közműszámlát tart nyilván és 77,6 milliárd forintot meghaladó összes tartozást. A rezsicsökkentést megelőző nyáron még mintegy 3 millió kifizetetlen energiaszámlát tartottak számon az országban, amelyek összértéke meghaladta a 140 milliárd forintot.


Várhatóan hétfőn indulhat újra a tanítás a Testnevelési Egyetemen, miután az érintett cégek helyreállítják a fűtést, a víz- és áramszolgáltatást - mondta Mocsai Lajos rektor a Népszabadságnak. Az intézmény vezetése pénteken válságértekezletet tartott, miután csütörtök hajnalban porig égett az egyetem Alkotás utcai sportcsarnoka - emlékeztet a lap szombati számában.


Kiskorúak tízezrei keresik meg évente a telefonos lelkisegély-szolgálatokat - írta szombati számában a Magyar Nemzet. A napilapnak Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője elmondta: tavaly 155 ezer olyan megkeresés érkezett hozzájuk, amelyben öngyilkossági gondolatok is felszínre kerültek. Ez a szám szinte a duplája a 2010-es adatnak, amikor még csak 77 ezer ilyen beszélgetést rögzítettek - közölte.


Doktori képzést indított az MNB a pécsi egyetemen. Együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az egyetem doktori iskolájában geopolitikai doktori program indításáról - nyilatkozta Dubéczi Zoltán, a jegybank oktatási igazgatója a Magyar Időknek. A napilap szombati számában azt írta, a program, amelyhez az MNB Pallas Athéné alapítványai (Pageo, PADS, PADA) anyagi és szellemi támogatást nyújtnak, szeptember óta fut, jelenleg 63 hallgatóval.


Csúszik a betakarítás és az őszi vetés. Az esős időjárás miatt késik a betakarítás, valamint az őszi talajmunkák és a vetés is - írta szombati számában a Magyar Idők. Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökhelyettese a lapnak elmondta: ha nem áll el az eső, akkor nem végeznek november végére az őszi vetéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×