eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kábítószert és illegális pálinkafőzőt találtak Lakiteleknél

Kábítószergyanús növényeket, több mint ezer liter alkoholterméket és lepárló berendezést találtak a pénzügyőrök egy Lakitelek melletti tanyán - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken.

Némedi Varga Éva közleménye szerint a pénzügyőrök szerdán jövedéki ellenőrzést tartottak az ingatlanon, ahol pálinkafőzés közben tetten érték a tulajdonost.

A tanya különböző helyiségeiben 1070 liter alkoholterméket találtak, az udvarán álló fóliasátorban, a bejáratot álcázó kukoricatövek mögött pedig 270 tő kábítószergyanús növényre bukkantak. A fóliák mellett az udvaron 460 grammnyi növényi részt is tároltak műanyag rekeszekben. Az ingatlan különböző helyiségeiből előkerültek a növények, növényi részek csomagolásához, méréséhez szükséges eszközök is. A férfi fiának lakiteleki ingatlanját is átvizsgálták, ahol további 84 liter alkoholterméket, 3 növényi gubót és néhány gramm kábítószergyanús növény találtak.

A két férfi ellen büntetőfeljelentést tettek.

Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt nyomozást indított. Õrizetbe vették a tanya 58 éves tulajdonosát és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A férfi 36 éves fiával szemben kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A férfi szabadlábon védekezhet. 

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×