eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Új vevőt talált a TV2 Csoport

Hamarosan új tulajdonos veheti át a TV2-csoportot, a Magyar Broadcasting Co. Kft. mint vevő-befektető és a TV2 Media Group Holdings Kft. csütörtökön aláírta az erről szóló adásvételi szerződést - olvasható a TV2 honlapján . Mindeközben több lap arról ad hírt, hogy Simicska Lajos egyik közeli üzleti partnere, Fonyó Károly csütörtökön bejelentette, hogy cége, a Megapolis Media Zrt. 2015. október 13. napján megvásárolta a TV2 Media Group Holdings Kft. 100%-os üzletrészét, ezzel közvetett módon a TV2 országos médiaszolgáltató tulajdonosává vált.

A TV2-csoport csütörtökön a honlapján közleményben arról tájékoztatott, hogy a tranzakció lezárása a hatósági engedélyek és szerződés-átruházások megszerzésekor történhet meg.

Mint írták, a négy csatornát működtető TV2-csoport teljes tulajdonrészére az Andrew G. Vajna érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. tett ajánlatot. A tulajdonjog átruházásáig a jelenlegi tulajdonosok és ügyvezetők, Yvonne Dederick és Simon Zsolt változatlan hatáskörben, az eddig megszokottak szerint irányítják tovább a vállalatot, ami a tranzakció megvalósulása és esetleges meghiúsulása esetén egyaránt biztosítja a cég normál működését. A tranzakció lezárásának várható időpontja nem ismert - jelezték.

"Az elmúlt két évben az új menedzsment struktúrával, valamint körültekintő pénzügyi irányítással, az eredeti várakozásokhoz képest jóval hamarabb, mindössze egy év alatt növekedési pályára állítottuk a TV2-t. A médiavállalat megvásárlása jó befektetésnek bizonyult, biztos alapokon álló, jól működő céget adhatunk át az új tulajdonosnak" - nyilatkozta a tulajdonosváltás kapcsán Yvonne Dederick és Simon Zsolt, a TV2 Csoport tulajdonos-ügyvezető igazgatói.

A jelenlegi tulajdonosok 2013 decemberében vásárolták meg a médiavállalatot a ProSiebenSat.1-tól. A TV2 Csoport 2014-ben közel másfél milliárd forinttal, 17,6 milliárdra növelte árbevételét. A társaság nemcsak a helyi gyártásra szánt összeget növelte, hanem 3,511 milliárdos cash-flow tartalékot halmozott fel, valamint 2008 óta először zárta az évet pozitív, 958 milliós EBITDA eredménnyel.

A tranzakció célja, hogy támogassa a TV2 Csoport lényeges beruházást igénylő növekedési és terjeszkedési terveit. Az új tulajdonosi kör továbbra is biztos pénzügyi alapokat nyújt a TV2 Csoport számára, valamint a hosszú távú céljai eléréséhez szükséges forrásokat is hatékonyan tudja biztosítani.

A felek a tranzakció részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×