Rákossy Balázs: a kormány a vállalkozások megerősítésén dolgozik

InfoRádió / MTI
2015. október 15. 15:23
A kormány a vállalkozások megerősítésén dolgozik, a célja az, hogy 15-20 százalékkal emelkedjen a kis- és középvállalkozások hozzájárulása a GDP-hez, ezért folytatja a vállalkozási környezet javítását, valamint segíti fejlesztési forrásokhoz való hozzáférésüket - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) rendezvényén.

Az államtitkár az MVA 25 éves fennállása alkalmából tartott jubileumi rendezvényen hangsúlyozta, érdemes vállalkozni, beruházni és kockáztatni, mert van "biztosítókötél" - ennek számít az MVA szakmai és anyagi segítsége, valamint a kormány 2010 óta megbízhatóan működő gazdaságélénkítési és fejlesztési programhálózata.

Csuhaj V. Imre, az MVA kuratóriumának elnöke a rendezvényen elmondta: az MVA-val együttműködő alapítványok mikrohitelen túlmutató fejlesztési hitelkonstrukcióival és egyéb pénzügyi eszközeivel együtt 25 év alatt több mint 95 milliárd forint jutott el mintegy 75 ezer vállalkozáshoz.