Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Átadták a Szalai Annamária-díjakat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Perjés Klára, a Kossuth rádió nyugalmazott felelős szerkesztője, Gyulai Líviusz grafikus, képzőművész, Csúri Ákos, a Blogstar alapítója és Tót-Almási Berke, a honlap egyik olvasásra nevelő blogjának tizenéves szerkesztője vehette át a Szalai Annamária Média Alapítvány második alkalommal odaítélt díját.

"A díj célja - ahogy az alapítvány alapító okiratában is szerepel, az alapítók és a kurátorok szándékával összhangban - a fiatalok és az ifjúság médiatartalmaktól való védelme és a tudatos médiahasználatra való nevelése, amely Szalai Annamária munkásságának egyik fontos állomása volt. Ez vonatkozik minden médiafelületre" - mondta Hős Gábor, a Szalai Annamária Média Alapítvány kuratóriumának tagja.

Hozzátette: ebben az irányban és ezen az úton keresik a díjazottakat. Természetesen azokat az alapértékeket is figyelembe veszik - amely szintén szerepel az alapító okiratban - , hogy a nemzeti és keresztény értékek is megmutatkozzanak ezekben a munkákban és az alkotásokban. A tavalyi díjazottakat és az idei díjazottakat is ez alapján választották ki.

Az idei díjazottak: Perjés Klára rádiós újságíró, Gyulai Lívusz Kossuth-díjas grafikus művész, animációs rajzfilmek producere és rendezője, Csúri Ákos, a Blogstar alapítója és a honlapon megjelenő, kimondottan tiniknek szóló blog alkotója, Tót-Almási Berke, tizenéves kislány.

Tavaly a tévé és a rádió területe, idén egy életmű, az internet és az animáció részesült díjazásban, vagyis minden díjazott más médiafelületet képvisel.

Hős Gábor elmondta, hogy a Szalai Annamária által kitűzött célok ma is érvényesülnek.

"Szalai Annamária nem élhette meg a Bűvösvölgy Médiaértés-oktatóközpont átadását és indulását, amelyet az édesgyermekének tekintett, és amely arra született, hogy a gyerekeket és a fiatalokat a tudatos médiahasználatra nevelje" - fogalmazott a kuratórium tagja.

"A Bűvösvölgy azóta elindult és az oktatási programokba is bekerült" - fűzte hozzá.