eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Átadták a Szalai Annamária-díjakat

Perjés Klára, a Kossuth rádió nyugalmazott felelős szerkesztője, Gyulai Líviusz grafikus, képzőművész, Csúri Ákos, a Blogstar alapítója és Tót-Almási Berke, a honlap egyik olvasásra nevelő blogjának tizenéves szerkesztője vehette át a Szalai Annamária Média Alapítvány második alkalommal odaítélt díját.

"A díj célja - ahogy az alapítvány alapító okiratában is szerepel, az alapítók és a kurátorok szándékával összhangban - a fiatalok és az ifjúság médiatartalmaktól való védelme és a tudatos médiahasználatra való nevelése, amely Szalai Annamária munkásságának egyik fontos állomása volt. Ez vonatkozik minden médiafelületre" - mondta Hős Gábor, a Szalai Annamária Média Alapítvány kuratóriumának tagja.

Hozzátette: ebben az irányban és ezen az úton keresik a díjazottakat. Természetesen azokat az alapértékeket is figyelembe veszik - amely szintén szerepel az alapító okiratban - , hogy a nemzeti és keresztény értékek is megmutatkozzanak ezekben a munkákban és az alkotásokban. A tavalyi díjazottakat és az idei díjazottakat is ez alapján választották ki.

Az idei díjazottak: Perjés Klára rádiós újságíró, Gyulai Lívusz Kossuth-díjas grafikus művész, animációs rajzfilmek producere és rendezője, Csúri Ákos, a Blogstar alapítója és a honlapon megjelenő, kimondottan tiniknek szóló blog alkotója, Tót-Almási Berke, tizenéves kislány.

Tavaly a tévé és a rádió területe, idén egy életmű, az internet és az animáció részesült díjazásban, vagyis minden díjazott más médiafelületet képvisel.

Hős Gábor elmondta, hogy a Szalai Annamária által kitűzött célok ma is érvényesülnek.

"Szalai Annamária nem élhette meg a Bűvösvölgy Médiaértés-oktatóközpont átadását és indulását, amelyet az édesgyermekének tekintett, és amely arra született, hogy a gyerekeket és a fiatalokat a tudatos médiahasználatra nevelje" - fogalmazott a kuratórium tagja.

"A Bűvösvölgy azóta elindult és az oktatási programokba is bekerült" - fűzte hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×