Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jobbik: végre fény derülhet az igazságra Kovács Béla ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Jobbik szerint végre fény derülhet az igazságra Kovács Béla ügyében. A párt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az Európai Parlament (EP) plenáris ülése szerda este úgy döntött, felfüggeszti a jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát.

Az ellenzéki párt közleményében azt írta: a hétfői jogi bizottsági határozat után meglepő gyorsasággal döntött az Európai Parlament, mivel korábban, a bizottsági szakaszban másfél évig "húzták az időt".

Felidézték, hogy Kovács Béla többször is megerősítette a sajtónak: nem kíván élni mentelmi jogával, és álláspontjáról a bizottságot is tájékoztatta.

Hangsúlyozták: a Jobbik eltörölné a mentelmi jog intézményét, amely mögé - más pártoktól eltérően - "soha nem bújt". A közleményben úgy fogalmaztak: az eljárás megindulásával végre talán tisztán lehet majd látni az ügyben, hiszen jelenleg csak "a kormánypárti rágalmakon alapuló sajtópletykák" ismertek.

Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését tavaly kérte a magyar ügyészség az EP-től, arra hivatkozva, hogy a politikussal szemben olyan súlyos bűncselekmény miatt folytat eljárást, amelyért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A Magyar Nemzet tavaly májusban, alig több mint egy héttel az EP-választások előtt pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva írt arról, hogy Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla visszautasította a vádakat.