eur:
395.07
usd:
370.86
bux:
65115.92
2024. április 19. péntek Emma

Magyarországon egyre népszerűbbek az őssejttárolási csomagok - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Magyarországon egyre népszerűbbek a magánszolgáltatók által kínált őssejttárolási csomagok. A Napi.hu cikkéből kiderül: Magyarországon jelenleg háromszázezren élnek nyomortanyákon.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Magyarországon egyre népszerűbbek a magánszolgáltatók által kínált őssejttárolási csomagok. Egyre többen fizetnek azért, hogy újszülött csecsemőjük köldökvéréből őssejtet tároltassanak, annak ellenére, hogy a felhasználásra kis esély mutatkozik. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon szükség esetén önkéntes őssejtdonoroktól is kaphatnak mintát a betegek, hangsúlyozza továbbá, hogy az ideális megoldás egy közösségi őssejtbank lenne.

A Napi.hu cikkéből kiderül: Magyarországon jelenleg háromszázezren élnek nyomortanyákon. A következő hétéves uniós tervezési időszakban minden hetedik telep felszámolása vagy rehabilitálása reális cél lehet. A felszámolóprogramokra eddig 12,5 milliárd forintot költöttek, de a várt áttörés elmaradt.

A Népszabadság arról ír, hogy bár több kérdésük már elbukott, két esetben az aláírásgyűjtés sem volt eredményes, a szervezők még bíznak abban, hogy március 15-én újra népszavazás lehet Magyarországon. Az egyik kezdeményező Új Magyar Köztársaság Egyesület egyik ügyvivője a lapnak azt mondta: a 2018-as választások előtt kiderült, hogy baj lehet az ellenzék szervezettségével, társadalmi beágyazottságával vagy esetleges eltökéltségével.

A Magyar Idők cikke szerint tovább folyik a nyomozás a terézvárosi ingatlanok áron aluli eladása ügyében. Időközben négy per is folyamatban van az érintett ingatlanok egy részével kapcsolatban. A lap szerint az MSZP-SZDSZ vezetés csalásgyanúitól és az önkormányzat milliárdos adósságától hosszú út vezetett a jelenlegi hitel nélküli időszakig.

A Magyar Idők cikke szerint Harangozó Tamás válthatja az MSZP elnöki posztján Tóbiás Józsefet. A lap szerint a megyei elnökök és a belső ellenzék tisztújítást szeretnének a pártban, ám az alapszabály szerint erre csak jövő tavasszal kerülhet sor. Tóbiás József a lapnak annyit üzent: a belső problémákat belső fórumokon akarja rendezni.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy részleges felújítások kezdődtek a tököli börtönben, az ombudsmannak még júliusban kiadott jelentése hatására, amely a tököli fiatalkorúak börtönében lévő rendkívül rossz állapotokról, zsúfoltságról és koszról számolt be, de felmerült a gyanúja a fogvatartottakat bántalmazásának is. A lap beszámolója szerint kiürítették a fogdakörletet, és felfüggesztették a fogvatartottak fenyítését a tököli börtönben.

Az Index összeállításából kiderül: Meghatározatlan időre bezárták Tutanhamon sírját, alig néhány nappal azután, hogy robbant a hír: eddig nem ismert kamrát találtak a sírban, amely Nofertiti múmiáját rejtheti. A turisták egyelőre a sírkamra másolatát tudják látogatni, amelyet az eredetitől nem messze építettek fel.

A Népszabadság arról ír, hogy BalatonBor néven várhatóan jövő tavasszal dob piacra egységes megjelenésű, jó minőségű borokat a balatoni borászokat és vendéglátósokat tömörítő Balatoni Kör. Kardos Gábor ügyvivő a lapnak elmondta: első körben a környék legelterjedtebb szőlőfajtájából, az olaszrizlingből készülhet a BalatonBor. A kezdeményezéshez eddig 25 pincészet csatlakozott.

A Portfolio cikke szerint az elmúlt években nem volt könnyű optimistának lenni az OTP részvényeire, a magyarországi működési környezet romlása vagy az orosz-ukrán háború miatt szenvedett a bank és a részvények árfolyama is. Most azonban megvan az esély arra, hogy tovább emelkedjen az árfolyam.

A Napi.hu összeállításából kiderül: a Dell Inc. megvásárolja az EMC Corp.-ot. A 67 milliárd dolláros ügylet a technológiai ipar legnagyobb akvizíciójának számít. Az összeg megközelíti a teljes magyar GDP kétharmadát. Az EMC-nek mégis módja van egy ideig elállni az üzlettől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×