eur:
394.89
usd:
370.5
bux:
65153.4
2024. április 19. péntek Emma

Budapesten tartja éves konferenciáját a Nemzetközi Hírmédia Szövetség

E hónap közepén Budapesten tartja éves európai konferenciáját a világ legnagyobb médiainnovációs fóruma, a Nemzetközi Hírmédia Szövetség (International News Media Association; INMA) - közölte a rendezvény házigazdája, a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE).

Kovács Tibor, az MLE elnöke elmondta: először rendezik meg Magyarországon az éves - sorrendben negyvenharmadik - tanácskozást, amelynek fő témája a mobileszközön megjelenő és a videós szerkesztőségi tartalmak kezelése, a videók használata, a közösségi média és az újságírás kapcsolata, valamint a célzott programozott hirdetési rendszerek használata lesz.

Emellett a gyakorlatorientált, a mindennapi működésbe azonnal átültethető megoldásokat közvetítő konferencián külön figyelmet fordítanak olyan témákra, mint hogy miként illeszthetik rendszerükbe, integrálhatják a nagy médiacégek a résztevékenységeket szolgáltató start-up cégeket vagy azok szolgáltatásait, de külön szekciót rendeltek az alkotó szemléletű médiatermék-fejlesztés módszerének is.

Hozzátette: a rendezvény hármas célt szolgál a hazai résztvevők számára, hiszen egyszerre ismerkedhetnek meg az új innovációkkal, tekinthetik át saját helyzetüket a nagy világtrendekhez képest és láthatják meg azokat a pontokat, ahol magyar cégek vezetik a változásokat.

Kovács Tibor elmondta: az október 18-ától 20-áig tartó rendezvényen legalább kétszázötvenen vesznek részt, ötödük érkezik Magyarországról.

Az 1930-ban alakult szervezetnek a honlapján közölt adatok szerint 70-nél is több ország 607 médiacégénél mintegy 6100 tagja van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×