Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A HM visszautasítja a Liberálisok ügyvivőjének állítását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Honvédelmi Minisztérium (HM) határozottan visszautasítja a Magyar Liberális Párt (MLP) ügyvivőjének állítását, a tárca cáfolja, hogy Simicskó István honvédelmi miniszter Oroszországgal kapcsolatosan megjegyzést tett volna Martin Stropnicky cseh védelmi miniszternek.

A HM hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében Bősz Anett sajtótájékoztatójára reagált. Az MLP ügyvivője közölte: a Fidesz-KDNP szerint Soros György üzletember a felelős a menekültáradatért, eközben azonban Martin Stropnicky cseh védelmi miniszter azt mondta, magyar kollégája, Simicskó István szerint Oroszország buszoztatja tömegével a menekülteket az EU határaihoz.

A tárca közleményében kiemelte: a cseh védelmi miniszter nyilatkozata vagy annak megjelenítése a sajtóban "nyilvánvaló félreértésen alapul", és ezt már vasárnapi, az Index hírportál megkeresésére adott válaszukban is rögzítették.

A honvédelmi miniszter nem tett olyan megjegyzést, amire a cseh napilap utal - írták.

Ezért - tették hozzá - félrevezetőek az MLP sajtótájékoztatóján elhangzottak, amit a tárca visszautasít.

A Mladá Fronta Dnes cseh lap hétvégi számában közölt egy interjút a cseh védelmi miniszterrel, aki arról beszélt, hogy Oroszország finanszírozhatja a Balkánról Nyugat-Európába tartó, menekülteket szállító autóbuszokat. A sajtóban megjelentek szerint Martin Stropnicky azt mondta: a magyar védelmi minisztertől kapta ezt a hírt. Az Index megkereste a honvédelmi tárcát az ügyben, ahonnan azt a választ kapták, hogy a cseh politikus szavai félreértésen alapulhatnak.