eur:
393.81
usd:
365.11
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Patthelyzet Böhönyén

Érvényes, de szavazategyenlőség miatt eredménytelen volt a vasárnapi polgármester-választás a Somogy megyei Böhönyén, ezért 120 napon belül újabb időközi választást kell tartani.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert júliusban a hat tagú képviselő-testület feloszlatta magát, azzal az indokkal, hogy nem tudnak együttműködni a tavaly októberben megválasztott Zsoldos Márta Piroska (független) polgármesterrel.

Vezér Ákos jegyző, a helyi választási iroda vezetője a polgármester-jelöltekre leadott szavazatok összeszámolását követően az MTI-nek elmondta: az előzetes eredmények alapján a három független jelölt közül ketten azonos számú szavazatot kaptak, ezért érvényes, de eredménytelen volt a polgármester-választás.

Zsoldos Márta Piroska és Szijártó Henrik korábbi polgármester (ő egy évvel ezelőtt egy szavazattal maradt alul a választáson) egyaránt 577, míg a harmadik jelölt, Kalocsai Bálint, a korábbi képviselő-testület tagja, 29 voksot kapott.

A jegyző tájékoztatása szerint a mintegy 2300 lakosú település 1902 választásra jogosult állampolgára közül 1191-en adták le voksukat. Hét szavazat érvénytelen volt. A polgármester-jelöltekre leadott szavazatokat háromszor számolták meg.

Közölte továbbá, hogy a hat képviselői helyre 21-en pályáztak: 20-an függetlenként - köztük a korábbi testület öt tagja -, valamint egy Jobbikos jelölt, aki ugyancsak tagja volt a képviselő-testületnek.

Vezér Ákos jelezte, a képviselői helyekre leadott szavazatok összeszámolása még folyamatban van, erről csak később tud tájékoztatást adni.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×