Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Patthelyzet Böhönyén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Érvényes, de szavazategyenlőség miatt eredménytelen volt a vasárnapi polgármester-választás a Somogy megyei Böhönyén, ezért 120 napon belül újabb időközi választást kell tartani.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert júliusban a hat tagú képviselő-testület feloszlatta magát, azzal az indokkal, hogy nem tudnak együttműködni a tavaly októberben megválasztott Zsoldos Márta Piroska (független) polgármesterrel.

Vezér Ákos jegyző, a helyi választási iroda vezetője a polgármester-jelöltekre leadott szavazatok összeszámolását követően az MTI-nek elmondta: az előzetes eredmények alapján a három független jelölt közül ketten azonos számú szavazatot kaptak, ezért érvényes, de eredménytelen volt a polgármester-választás.

Zsoldos Márta Piroska és Szijártó Henrik korábbi polgármester (ő egy évvel ezelőtt egy szavazattal maradt alul a választáson) egyaránt 577, míg a harmadik jelölt, Kalocsai Bálint, a korábbi képviselő-testület tagja, 29 voksot kapott.

A jegyző tájékoztatása szerint a mintegy 2300 lakosú település 1902 választásra jogosult állampolgára közül 1191-en adták le voksukat. Hét szavazat érvénytelen volt. A polgármester-jelöltekre leadott szavazatokat háromszor számolták meg.

Közölte továbbá, hogy a hat képviselői helyre 21-en pályáztak: 20-an függetlenként - köztük a korábbi testület öt tagja -, valamint egy Jobbikos jelölt, aki ugyancsak tagja volt a képviselő-testületnek.

Vezér Ákos jelezte, a képviselői helyekre leadott szavazatok összeszámolása még folyamatban van, erről csak később tud tájékoztatást adni.