eur:
394.07
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Feljelentést tett Józsefváros a volt MSZP-székházzal kapcsolatban

Feljelentést tett a Józsefvárosi Önkormányzat az egykori MSZMP, majd az MSZP volt székházával kapcsolatban, mert a kerülethez és a rendőrséghez egyre több lakossági panasz érkezik az elhanyagolt épületben uralkodó állapotok miatt.

A VIII. kerület szombati közleményében tudatta, közveszély okozása miatt tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, és arra is felhívták a nyomozóhatóság figyelmét, hogy a kialakult helyzetért vizsgálandó lehet az ingatlanok tulajdonosi körének felelőssége is.

Emlékeztettek arra, hogy a II. János Pál pápa (korábban Köztársaság) téren hosszú évek óta elhagyatottan áll az egykori székház. Az épület 2010-ig volt a szocialisták tulajdonában, majd a párthoz közel álló egyik cégtől vándorolt a másikhoz, most éppen egy offshore céghez köthető vállalkozás tulajdonában van és felszámolási eljárás alatt áll - tették hozzá.

A kerület közlése szerint a tulajdonosok nem csak hatalmas adósságot, de rendezetlen környezetet hagytak maguk után.

"Az épület már jó ideje a hajléktalanok, drogosok és prostituáltak tanyája, állapota a fémtolvajoknak is köszönhetően folyamatosan romlik" - írta az önkormányzat. Hozzátették: a környéken élőket egyre jobban zavarja, ami az épületben folyik, sokan panaszkodnak a szemét, a hangoskodás és a mocsok miatt, egyre több bejelentés érkezik az önkormányzat és a rendőrség felé is. Az udvara tele van szeméttel, bűz árad kifelé; a napokban tűzeset is volt az épületben az ott lévő szemét öngyulladása miatt - közölték.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a sorozatos rendőri intézkedések és a különböző önkormányzati és hatósági felszólítások ellenére sem a tulajdonos, sem a felszámoló nem foglalkozik érdemben az adósságokkal terhelt ingatlannal.

"A szocialistákhoz közeli volt tulajdonos cégek és a jelenlegi offshore kötődésű tulajdonos felelőtlensége miatt nem kerülhet veszélybe a környéken élők biztonsága" - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×