eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma

Miben él a magyar?

A háztartások lakáskörülményeit feltáró országos felmérést indít Miben élünk? - Lakásviszonyok, 2015 címmel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Az adatgyűjtést október 10-e és november 30-a között végzik, az ország csaknem 500 településén, 20 ezer, véletlenszerűen kiválasztott háztartás bevonásával.

A KSH tájékoztatása szerint az összeírás átfogóan vizsgálja a háztartások lakáshelyzetét, a lakások és a lakóépületek minőségét, valamint azt, hogy az emberek mennyire elégedettek a lakásukkal, környezetükkel, milyen okból, hogyan változtattak lakást az elmúlt években, és milyen terveik vannak a közeljövőre.

A felmérés kiterjed a háztartások lakáskiadásaira és lakásfenntartási problémáira, a korábban felvett lakáshitelekre és az igénybe vett támogatásokra is.

A válaszadók személyesen vagy interneten is kitölthetik a kérdőívet. Ha személyesen terveznek választ adni, akkor azt a háztartásokat felkereső - hivatalos igazolvánnyal, illetve megbízólevéllel rendelkező - kérdezőbiztosoknál tehetik meg. Az, aki az internetes kitöltést választja, az erre a célra kialakított (mibenelunk.ksh.hu) weboldalon tud hozzájárulni adataival a felmérés sikeréhez - írták.

A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, azok felhasználása pedig összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik. Az adatok feldolgozása után a KSH széles körben nyújt majd tájékoztatást az eredményekről.

A felmérésben részt vevők további információt kérhetnek az adatgyűjtésről a mibenelunk@ksh.hu e-mail címen és a 06-80-200-766-os ingyenes zöldszámon.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×