Mélységi migrációs ellenőrzés az M3-ason

Infostart
2015. október 8. 15:15
Fokozott ellenőrzés az M3-as autópályán Kálmánházánál: az ellenőrzés alatt a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az illegális migrációhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények felfedésére - írja a police.hu.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést hajtott végre 2015. október 8-án az M3-as autópályán a kálmánházi pihenőhelynél. A rendőrök mérték a járművek sebességét és ellenőrizték az okmányok (külföldiek esetében útiokmányok, vízum) meglétét és érvényességét, a passzív biztonsági eszközök használatát és a járművek műszaki állapotát.

A fokozott ellenőrzés legfőbb célja az állampolgárok biztonságának, a közlekedőknek, a jogkövető állampolgároknak a védelme, az illegális migráció és a hozzá kapcsolódó bűncselekmények, valamint egyéb szabálysértések felderítése, megelőzése volt.

A rendőrök ellenőrizték az autóbuszos személyszállítás, tehergépkocsik esetében az AETR, ADR, az élőállat szállítás szabályainak betartását. Az átfogó ellenőrzésben a rendőrség mellett részt vettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai.