Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyerekkatonákról készült felvételeket is találtak a migránsok telefonjain

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyerekkatonákról készült felvételeket is találtak a Röszkénél a migránsok által elhagyott telefonokon. A szakértő szerint egyre több gyermeket soroznak be a terroristák - számolt be csütörtök esti hírműsorában az M1 aktuális csatorna.

A műsorban bemutattak egy felvételt, amelyet az egyik migráns telefonjáról töltöttek le, a videóban az látszik, hogy gyerekek kapnak katonai kiképzést. A legidősebbek sem érik el a 10 éves kort - hangzott el.

A csatorna által megszólaltatott Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint a besorozott gyerekek száma drasztikusan nő, döntően fiúkról van szó, de egyre több a lány is. Hozzátette, ezeket a gyerekeket "ágyútöltelékként" használják, a brutalitáson kívül a halálra készítik fel őket.

Az M1 hétfőn számolt be arról, hogy megrázó felvételeket találtak bevándorlók által elhagyott telefonokban.

A tudósítás szerint a bevándorlók Röszkénél egy rendőri ellenőrzési pont közelében szemetet, gyógyszereket, cipőben hagyott kétszáz eurósokat, húsvágó bárdot, késeket, valamint mobiltelefonok is hátrahagytak. Az egyik telefonon például csak pornográf tartalmú fotók voltak, de olyat is találtak amelyen dokumentumok és különböző radikális tartalmú fotók és videók voltak.

A terrorelhárítás is vizsgálja a migránsok által, a határnál talált elhagyott telefonok tartalmát - közölte az M1 aktuális csatorna a Terrorelhárítási Központtól (TEK) kapott válasz alapján szerdán. A TEK ezzel kapcsolatban azt közölte: feladatuk, hogy kiszűrjék a terrorizmussal kapcsolatba hozható személyeket és a lehető legrövidebb időn belül hiteles információkat szerezzenek.