eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kerékpárút épül Hódmezővásárhely és Makó között

Térségi összefogással a következő két-három évben megépül a mintegy 30 kilométeres kerékpárút Maroslelét érintve Hódmezővásárhely és Makó között - jelentették be az érintett Csongrád megyei települések polgármesterei kedden Maroslelén.

Almási István (Fidesz-KDNP), hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, a felmérések szerint az alföldi város 19 ezer háztartásának mindegyikében három-négy bicikli van. A település ezért is az elsők között kezdte el kerékpárút-hálózatának fejlesztését.

Az elmúlt években 66 kilométernyi kerékpárút épült Hódmezővásárhelyen, és elkészült a biciklis összeköttetés több szomszédos település, köztük a legutóbb Székkutas irányába, ahonnan két keréken egészen Békéscsabáig eltekerhetnek a vállalkozó szelleműek - közölte a politikus.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat már korábban elkészítette a Makó irányába vezető kerékpárút terveinek egy részét, most ezek bővítése következik.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) makói polgármester kifejtette, a Maros-parti város gazdaságfejlesztési programjában kiemelt helyen szerepel az idegenforgalom, amelynek egyre fontosabb része a kerékpáros turizmus. Ennek erősítése érdekében készítette el az önkormányzat - széleskörű összefogással - a térség kerékpárostérképét, amelyen a látnivalók mellett a biciklisek számára fontos helyek is szerepelnek.

A tervek között szerepel tájékoztató, információs táblák kihelyezése, a kerékpár-kölcsönzési lehetőségek bővítése és a belterületi bicikliút-hálózat fejlesztése is - tudatta a politikus.

Martonosi György maroslelei független polgármester elmondta, a mintegy kétezer lakosú községben élők sok szolgáltatást vesznek igénybe a két közeli városban, ezért örülnek minden olyan fejlesztésnek, amely "közelebb hozza" Makót és Hódmezővásárhelyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×