Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyógypedagógiai iskola épül Budaörsön

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Négy tantermes, negyven tanuló fogadására alkalmas gyógypedagógiai iskola építése kezdődött Budaörsön. A Bleyer Jakab német nemzetiségi általános iskolához tartozó intézményt a jövő év szeptemberében adják át - közölte a Pest megyei város önkormányzatának sajtószóvivője.

Nagy Ildikó Emese elmondta, hogy az 500 négyzetméter hasznos alapterületű, akadálymentes, Árpád utcai épületben a tantermeken kívül könyvtár, számítógép- és technikaterem, valamint egy foglalkoztató is helyet kap. Az átriumos kialakítású földszintes iskola tantermeihez látványkert, a szaktantermekhez pedig tankert kapcsolódik majd, míg a telek épület mögötti részén egyebek mellett játszókertet, tornapályát és parkolót alakítanak ki.

A szóvivő tájékoztatása szerint az új intézmény felépítése 330 millió forintba kerül, ehhez jön még a berendezés és a felszerelés költsége. A pénzt az önkormányzat kasszájából teremtik elő.

A Bleyer Jakab német nemzetiségi általános iskola tagozataként működő gyógypedagógiai iskola értelmileg enyhe fokban sérült, valamint középsúlyos értelmi fogyatékos tanulókat fogad. Az intézményben a kötelező tanórai foglalkozásokon kívül rehabilitációs fejlesztéssel, logopédiai ellátással, kutyás és lovas terápiával, illetve informatika- és bábszakkörrel, kirándulásokkal, színházlátogatással, könyvtári és kézműves foglalkozásokkal is igyekeznek elősegíteni a gyerekek fejlődését.

Az iskolába jelenleg 27-en járnak (ez a létszám bővül majd 40-re), őket az új intézmény jövő év szeptemberi átadásáig a régi posta épületében ideiglenesen kialakított tantermekben helyezik el - tette hozzá Nagy Ildikó Emese.