eur:
395.16
usd:
365.4
bux:
65362.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Elutasítja a Történelemtanárok Egylete az etikai kódex tervezetét

A Történelemtanárok Egylete erkölcsileg illegitimnek tartja a Nemzeti Pedagógus Kar által készített pedagógus etikai kódex tervezetét.

A Történelemtanárok 25. Országos Konferenciája vasárnap fogadott el egy erre vonatkozó állásfoglalást. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint szükségtelennek tartanak egy olyan kötelező etikai kódexet, amely minden állami és önkormányzati intézményben dolgozó tanárra érvényes.

A konferencia állásfoglalást hozott a Pedagógus Önértékelési Csoportok (PÖCS) működtetéséről is, megtévesztőnek minősítve a megnevezést és kínosnak a betűszót. Szerintük nem önértékelésről van szó, hanem központi előírások alapján történő, több körben megvalósítandó ellenőrzésről. Álláspontjuk szerint az elvárások szakmailag vitathatók és együttes teljesítésük irreális.

Azt írták: az értékelés adott rendszere tarthatatlan helyzetbe hozhatja a szakmai munkájukban önálló, autonóm pedagógusokat.

A szervezet a tankönyvválasztásra mért újabb csapásként értékelte, hogy a 2015/2016-os tanévre több iskola a megrendelt történelematlasz helyett az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által készített "szakmailag kifogásolható" új állami atlaszt kapta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×