Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Októberben fokozottan ellenőriznek a rendőrök

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fokozott ellenőrzést rendelt el októberre az országos rendőr-főkapitány. Az intézkedéskor a rendőrök bárkit igazoltathatnak, ruházatukat átvizsgálhatják, és a gépjárművek csomagtartójába is benézhetnek - mondta a rendőrség szóvivője Csiszér-Kovács Viktória.

"A fokozott ellenőrzés, ami egyébként már egész szeptemberben el volt rendelve, nem jelenti azt, hogy a rendőrség úton-útfélen vegzálja az állampolgárokat, hanem a rendőrségi törvény felhatalmazása alapján a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében, amennyiben gyanús körülményt tapasztal, akkor a jogsértő cselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében megteszi a szükséges intézkedéseket" - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Csiszér-Kovács Viktória hozzátette: "ez a fokozott ellenőrzés október 1-jén 0 órától október 31-én 24 óráig tart. Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, illetve járművet vizsgálhatnak át."

"Szeptemberben nem hiszem, hogy az állampolgárok, akik a hétköznapi életüket élték, bármit is észrevettek a fokozott ellenőrzésből. A rendőrség nem motozhat, hanem ruházatot átvizsgálhat" - hangsúlyozta a rendőrségi szóvivő.

"A fokozott ellenőrzés, a rendőrségi törvény felhatalmazása alapján, jó alapot teremt a rendőrségnek, hogy nemcsak jogsértés esetén, hanem indoklás nélkül megállítson embereket. De nem arról van szó, hogy a rendőrség mindenkit igazoltat és átvizsgálja a ruházatot, hanem gyanús körülmény tapasztalása esetén kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése és megakadályozása érdekében megteszi a szükséges intézkedéseket" - nyomatékosította Csiszér-Kovács Viktória.

Hanganyag: Kálló Izabella