eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

November végére bezár a debreceni menekülttábor

Még pénteken a kormány elé kerül az a javaslat, amely szerint legkésőbb november végéig bezár a debreceni menekülttábor - jelentette be a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, a város korábbi polgármestere pénteken, hozzátéve, hogy a területnek egészen más funkciót szánnak.

Debreceni sajtótájékoztatóján Kósa Lajos közölte: csütörtökön egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel, és arra a következtetésre jutottak, hogy záros határidőn belül, november végéig be kell zárni a sok gondot okozó menekülttábort.

Három és fél ezer olyan külföldi diák tanul a városban, aki tandíjat fizet, elfogadja és betartja a velük szemben támasztott követelményeket - emelte ki. A táborlakók egy része viszont nem ilyen, életvitelük veszélyezteti a lakókat, valamint a Debreceni Egyetem jó hírnevét, ezért elodázhatatlan a tábor bezárása és teljes felszámolása - fogalmazott.

Kósa Lajos azt mondta, hogy mindenképpen állami tulajdonban marad a terület, a készenléti rendőrség Nyírbátorból való áttelepítését fontolgatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×