Újabb bevándorlók érkeztek Zákányba a zöldhatáron át

InfoRádió / MTI
2015. október 1. 11:17
Újabb nagy létszámú migránscsoport érkezett a zöldhatáron át Zákányba csütörtök délelőtt - közölte az M1 aktuális csatorna.

A beszámoló szerint legalább ezren érkeztek Horvátországból vonattal a határra, ahonnan a migránsok gyalogosan jönnek át Magyarországra. Rendőrök és katonák várták őket, és kísérik a Somogy megyei település vasútállomására, ahol azonnal vonatra szállítják a migránsokat.

Az első csoport 200-300 méter hosszú sorban - egymás mellett két-három ember - nem sokkal 10 óra után indult el a határtól. A migránsok egy csoportját a határnál nagy erőkkel jelenlévő rendőrök és katonák megállították, és csak később indítják el őket az állomásra.

Az M1 tudósítása szerint olyan sokan érkeztek, hogy feltehetően 200-300 ember nem fog felférni az állomáson 10 órától várakozó vonatra. Amikor ezt egy civil segítő közölte a migránsokkal, és arról tájékoztatta őket, hogy 1-2 órát várniuk kell a következő szerelvény érkezésére, megnyugodtak, és "örömmel fogadták", hogy csak ennyit kell várakozniuk - hangzott el a műsorban.