eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magyarország úton van a diktatúra felé - hetilapszemle

A Heti Válasz László Petrával közöl interjút. A Figyelő riportere a Német Baloldal frakcióvezetőjével beszélt.

A Heti Válasz László Petrával közöl interjút. Az N1TV volt operatőre szégyenletes pánikreakciónak tartja, hogy Röszkén - állítása szerint a tudtán és az akaratán kívül - belerúgott egy menekülő migráns gyerekbe. A gáncsolásra nem emlékszik. "Fel kellett volna ismernem, hogy hullafáradtan nincs keresnivalóm a tűzvonalban. Közel mentem, és elégtem. Az viszont már nem az én bűnöm, hogy eszközként használtak fel Magyarország lerasszistázásához" - fogalmaz a nő. László Petra azt is elmondja, hogy korábban két gyerekét elvesztette, most halálos fenyegetéseket kap, hosszú évekre munkanélküli lett, a férje nem tudja folytatni az egyetemet, az anyósa pedig halálos beteg.

A Figyelő riportere a Német Baloldal frakcióvezetőjével beszélt. Gregor Gysi szerint Magyarország úton van a diktatúra felé, az orbáni politika elszigeteli az országot., és immár a német-magyar kapcsolatokban is kárt okoz. A politikus úgy véli, hogy ma Németországban van a legtöbb alulfizetett munkavállaló, mert a társadalom fele a nemzeti vagyon mindössze 2,5 százalékán osztozik. Elkerülhetetlen lenne végre a vagyonadó bevezetése - mondja a Német Baloldal frakcióvezetője.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×