eur:
394.75
usd:
370.43
bux:
65337.27
2024. április 19. péntek Emma

Varga Mihály szerint módosulhat a NAV szervezete - lapszemle

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint több ponton is módosulhat a NAV szervezete. Tragikus eredménnyel zárult a 2012-es PISA-felmérés a magyar diákok digitális szövegértése terén. Jövő tavasszal olasz éttermet nyit a Várban Jamie Oliver.

A Magyar Idők azt írja, a magyar állam idén és jövőre is valamivel több mint 135 millió forintot költ arra, hogy elvégezzék Magyarország adósságbesorolását a nagy nemzetközi hitelminősítők, amelyek jelenleg egyaránt befektetésre nem ajánlott kategóriában tartják hazánkat. Ma este hat órától Varga Mihály, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetője lesz az Inforádió Aréna című műsorának vendége.

A Magyar Nemzet az egyházügyi törvény módosításáról szóló koncepció vezetői összefoglalójából idéz. Eszerint már ötéves működés igazolása és ezerfős taglétszám is elegendő lenne a jövőben ahhoz, hogy egyházként vegyen nyilvántartásba a bíróság egy vallási egyesületet, és így jogosult legyen az adófelajánlásokra.

A Népszabadság Czunyiné Bertalan Judittal közöl interjút. A köznevelési államtitkár beszélt egyebek közt a kilenc évfolyamos iskoláról, a központosítás napi működésre gyakorolt hatásáról és a közoktatásra fordított forrásokról.

Az Index azt írja, jövő tavasszal olasz éttermet nyit a Várban Jamie Oliver - Anglián kívül ez lesz a negyedik konyhája. Az angol szakács nem a drága fine dining irányba viszi értermeit, hanem azt a vonalat valósítja meg, amit szakácskönyveiben is közvetít. Azaz viszonylag hétköznapi, megfizethető ételeket készít, de nagyon jó minőségű alapanyagokból.

A Népszabadság arról ír, tragikus eredménnyel zárult a 2012-es PISA-felmérés a magyar diákok digitális szövegértése terén: a vizsgált harmincnégy ország közül a 29., Európán belül pedig az utolsó helyet tudtuk megszerezni. A publikálásra azért csak most került sor, mert sokáig a magyar kutatók sem hitték el, hogy ennyire gyengén teljesítettek a tanulók.

A Magyar Idők Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közöl interjút. A tárcavezető arról beszél, a minisztériumi és hatósági szakemberekből, valamint a szakmát és a vállalkozásokat képviselő hozzáértőkből álló grémium megállapításai alapján több ponton is módosulhat a NAV szervezete. Ma este hat órától Varga Mihály miniszter lesz az Inforádió Aréna című műsorának vendége.

A Magyar Nemzet cikke szerint több mint tízszeresére nőtt idén a magyar állampolgárságukat elveszítő honosítottak száma a múlt évhez képest. Míg tavaly összesen négy esetben történt ilyen, idén már most 53-nál tartunk - ismertette a Belügyminisztérium adatait. Az érintettek elsősorban szerbek és ukránok, akik a Dél- és Észak-Alföld régióban szereztek állampolgárságot.

Az Index az MTA és a Tárki közös felméréséről ír, a vizsgálat szerint a származás alapvetően befolyásolja a társadalmi esélyeket, legalább annyira, mint a lakóhely. A kutatás eredménye szerint az, hogy egy ember édesapja mennyit tanult, mi az iskolai végzettsége, legalább annyira meg meghatározza a jövedelmét, mint az illető saját végzettsége.

A napi.hu cikke szerint az nyert, aki nem vett semmit. Ha minden így marad, akkor 25 év óta először az idén a készpénz tartása megverheti a kötvényeket és a részvényeket is a hozamot tekintve. A Bank of America Merrill Lynch elemzői szerint ez arra utalhat, hogy túl vagyunk a likviditás csúcsán. További részletek az Inforádió Üzleti reggeli című műsorában, 9 óra után.

A porfolio Magyarország megítélésének pozitív változásáról ír. Elsősorban a külső finanszírozási képesség változtatta meg a befektetők véleményét Magyarországgal kapcsolatban az utóbbi időben - vélekedik Pasquale Diana, a Morgan Stanley régiós elemzője. A szakember a lapnak adott interjúban azt is elmondta, hogy szerinte hazánk nem számít többé kockázatos országnak a régióban, a következő években pedig jó esélyünk lehet arra, hogy felzárkózzunk Nyugat-Európához.

A pénzventrum cikkében az olvasható, mosogatószereket teszteltek a fogyasztóvédők: a hivatalos eredményből nem csak az derül ki, hogy jobb-e az öko, mint a hagyományos, hanem az is, hogy az áruházláncok saját termékei felveszik-e a versenyt a nagy márkákkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×