eur:
395.42
usd:
371.91
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Decemberben kerülnek forgalomba az új húszezer forintos bankjegyek - a nap hírei

A magyar-horvát határon is létre kell hozni a szerb határnál kialakított határrendészeti rendszert - hangsúlyozta a kormányfő Bécsben. December 14-étől kerülnek forgalomba a megújított húszezer forintos bankjegyek. Már a parlament előtt van az Astra ügyfelei által okozott kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási károk rendezéséről szóló fideszes javaslat.

Terrorcselekmény elkövetésével is gyanúsítják azt a szír férfit, aki ellen már zajlik egy eljárás a röszkei zavargással összefüggésben. A rendőrök korábban közölték: azt hiszik, hogy a férfi egy olyan mozgalom tagja, amelyet terrorista csoportok fedőszervezetként használnak.

A magyar-horvát határon is létre kell hozni a szerb határnál kialakított határrendészeti rendszert - hangsúlyozta a kormányfő Bécsben. Orbán Viktor miután, az osztrák kancellárral tárgyalt, azt mondta: az intézkedés előtt felkeresi majd a visegrádi országok illetékeseit, hogy támogatást szerezzen. Werner Faymann szerint tartalmaz bizonyos feszültségeket, de korrekt Bécs és Budapest kapcsolata.

Magyarország nem lezárni, hanem megvédeni akarja a határokat - hangsúlyozta a Kossuth Rádióban a kormányszóvivő. Kovács Zoltán az M1 műsorában pedig arról beszélt: a kabinet sem gondolja, hogy a kerítés jelenti a megoldást a tömeges migráció kezelésére, de segít az illegális bevándorlás megfékezésében.

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Jobbik, hogy ne lehessen eladni az állami földeket. Az ellenzéki párt közölte: beadványukat az MSZP és az LMP is aláírja. Ugyanígy a Jobbik is csatlakozik az MSZP kezdeményezéséhez, hogy tartsanak parlamenti vitanapot a 380 ezer hektárnyi állami föld kormány által tervezett értékesítéséről.

Magyarország hosszú távon épít az atomenergiára - erősítette meg a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos. Aszódi Attila, a Nemzeti Nukleáris Kutatási Program nyitórendezvényén Budapesten azt is hangsúlyozta: a felelős alkalmazáshoz kutatási és oktatási programokra is szükség van.

Már a parlament előtt van az Astra ügyfelei által okozott kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási károk rendezéséről szóló fideszes javaslat. Eszerint a Magyar Biztosítók Szövetsége által kezelt Kártalanítási Számla előlegezné meg azoknak a károknak a kifizetését, amelyeket a felszámolás alatt lévő román Astra biztosító magyar fióktelepének ügyfelei okoztak.

300 új munkahelyet hoz létre a Tata üzleti szolgáltató vállalat Budapesten. A fővárosi központban elsősorban olyan tehetséges fiataloknak ajánlanak munkát, akik később külföldön szeretnének érvényesülni. A cég 34 nyelven nyújt egyebek mellett tanácsadási, és informatikai szolgáltatásokat a világ minden részébe.

December 14-étől kerülnek forgalomba a megújított húszezer forintos bankjegyek. A jelenlegi húszezresek 2016 végéig használhatók fel. Az új bankjegyeken is Deák Ferenc portréja látható, de a bankó színe kékeszöld, helyenként narancssárga.

Nyereséges a Nemzeti Bank idei első fél éves gazdálkodása - közölte a jegybank felügyelőbizottsága. A testület arról is döntött, hogy vizsgálatot indít a nemzeti bank ingatlanvásárlásainak, valamint az alapítványok létrehozásának jogszerűségéről.

Az agrárium meghatározó tényezőjévé tenné a sertéságazatot a terület szereplőivel együttműködve a Földművelésügyi Minisztérium. Fazekas Sándor tárcavezető az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron tartott sertéskonferencián azt mondta: ehhez növelni kell a fogyasztást is, amely az elmúlt 20 évben a felére csökkent, és ma évente és fejenként 23-25 kilogramm.

A lovakra veszélyes betegséget mutattak ki a Győr-Moson-Sopron megyei Nagybajcson. A hatóság szerint 1 állat hullott el az úgynevezett fertőző kevésvérűség miatt, és egy másik ló is gyanús tüneteket mutat. A betegség világszerte előfordul, de emberre nem veszélyes.

A Kárpát-medencében őshonos, a kihalás szélére került délvidéki földikutya-populáció megóvására hívta fel a figyelmet a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes. Szabó Marcel hangsúlyozta: az alaptörvény értelmében az államnak és mindenkinek kötelessége a honos növény- és állatfajok védelme, fenntartása.

Haladéktalan cselekvést sürgetett a természet megóvása érdekében Ferenc pápa. A katolikus egyházfő az ENSZ fenntarthatósági csúcstalálkozóján sürgette a nukleáris fegyverek teljes betiltását, elítélte a vallási kisebbségek üldözését és a kulturális örökség elpusztítását.

Bűnügyi eljárás indult a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség leköszönt elnöke ellen Svájcban - közölte a CNN. Sepp Blattert a FIFA végrehajtó bizottságának ülése után hallgatták ki. Házkutatást tartottak a szövetség svájci központjában, és kérdéseket tettek fel Michel Platininek, az európai szövetség vezetőjének is.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×