Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: a horvát-magyar kapcsolatnak kiválónak kellene lennie

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A horvát-magyar kétoldalú viszonynak kiválónak kellene lennie ahhoz képest, hogy az elmúlt időszakban mennyi energiát fektettünk bele - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök horvát újságíróknak csütörtökön Brüsszelben.

Sokat tettünk azért, hogy a kapcsolatok kiválóak legyenek, az a sok erőfeszítés olyan érték, amelyhez méltónak kellene lennünk - mondta rövid nyilatkozatában a horvát sajtó beszámolói szerint.

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök a Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója előtt a sajtónak még úgy nyilatkozott, hogy "a magyar kerítést le kell rombolni".

Újságírói kérdésre, ezt közölte-e Orbán Viktor miniszterelnökkel is, úgy válaszolt, hogy nem, mert magyar tulajdonról van szó, de továbbra is hibás lépésnek tartja. Zoran Milanovic elmondta, hogy sokat beszélgetett a magyar miniszterelnökkel, aki szerinte nagyon érdekes beszélgetőpartner.

"Orbán hajtogatja a magáét, de igazából nem tudott meggyőzni" - mondta. Hozzátette: számára fontos, hogy ne rontsanak tovább a két ország viszonyán, amely az utolsó 25 évben - az Ina horvát olajipari vállalat körül kialakult ellentéteket leszámítva - jó volt.

"Magyarország "OK" volt Horvátországgal" - szögezte le brüsszeli nyilatkozatában.

Végül megjegyezte: "Megmondtam neki, hogy az én nevemben nem kell megvédenie a kereszténységet, nem kell, köszönöm".