Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megalakult a Mindennapos Éneklés Bizottsága

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ilyen tényleg van. Megalakult a mindennapos éneklés megújítását célul kitűző munkacsoport, a Mindennapos Éneklés Bizottsága - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A bizottság résztvevői Kodály Zoltánné, Mindszenty Zsuzsánna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek (KÓTA) elnöke, Ittzés Mihály, a Magyar Kodály Társaság elnöke, Vigh Andrea egyetemi tanár, a Zeneakadémia rektora, Nemes László, a Kodály Intézet vezetője és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester.

A bizottság tiszteletbeli elnökévé Kodály Zoltánnét, az operatív vezetőjévé Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárt választották meg.

A testület a következő időszakban szakmai javaslatot tesz arra, hogy az iskolai kórusok védett időben énekelhessenek. Emellett felmérést készít arról, hogy mikor és milyen erőforrások bevonásával válik elérhetővé, hogy az ének-zene tárgyat csak szaktanár taníthassa az iskolákban.

Balog Zoltán arra is felkérte a bizottságot, hogy a köznevelésért felelős államtitkársággal közösen dolgozzák ki a Klebelsberg Ösztöndíj Program ének-zene tanári kategóriáját.

A tárcavezető jelezte: annak érdekében, hogy minden iskolában legyen iskolai kórus, a tárca a következő időszakban pályázatot ír ki új iskolai kórusok alakítására, valamint a működő kórusok segítésére, fejlesztésére - olvasható a közleményben.