eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Letenyéről mintegy ötszáz migránst szállítottak el buszokkal

Letenyéről szombaton kora este mintegy 500 illegális bevándorlót szállítottak el azok az autóbuszok, amelyek déltől vették át a Horvátországból érkezett, migránsokkal teli buszok utasait - értesült az MTI a helyszínről.

A Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya-átkelőre nem sokkal dél előtt érkezett nyolc horvát busz, amelyen összesen mintegy 500 menekültet szállítottak a határra. A sorba állított járművekről egyesével szállították át a magyar rendőrök a migránsokat, de a buszok ezután még nem indultak el, a magyar oldalon sorakoztatták fel a járműveket.

Az öt-hat órás várakozás ideje alatt a szombat délelőtt a helyszínre szállított mobilvécékhez, illetve lajtos kocsikhoz leengedték az utasokat, illetve több mentőautó is készenlétben állt szükség esetére. Az illegális bevándorlók mindvégig türelemmel viselték a várakozás óráit.

Végül kora este indultak el a buszok, helyszíni információk szerint a közeli Murakeresztúr vasútállomására mentek, ahonnan vonattal viszik tovább az illegális bevándorlókat.

A letenyei határátkelő magyar oldalán változatlanul erős a rendőri jelenlét, de úgy tudni, hogy honvédségi egységek is várakoznak a közelben. Napközben Nagykanizsa és Letenye környékén több katonai konvoj is áthaladt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×