eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Francia kormányfő: Magyarország bánjon "emberséggel" minden migránssal!

A francia miniszterelnök arra szólította fel pénteken Magyarországot, hogy "bánjon humánusan" az ország határaihoz érkező minden migránssal.

Manuel Vallst stockholmi sajtótájékoztatóján újságírók a menekültáradat magyarországi kezelését érő bírálatokról kérdezték, s a francia kormányfő erre reagálva - az AFP francia hírügynökség jelentése szerint - elfogadhatatlannak nevezte a magyar kormánynak a migrációs válságban tanúsított fellépését, valamint nyilatkozatait.

"Az Európai Unió és a schengeni övezet határán fekvő országok joggal kérhetnek segítséget és támogatást a schengeni térség és a határok védelméhez. De felháborodhatunk azon, nőket ábrázoló felvételek láttán, amelyek Európa határainál készültek. Minden migránssal emberséggel kell bánni. Nem fogadhatjuk el sem ezeket a kijelentéseket, sem a fellépést, sem pedig a szögesdrótokat" - szögezte le Valls, miután svéd kollégájával, Stefan Löfvennel tárgyalt Stockholmban.

A francia miniszterelnök kijelentette, az még ennél is kevésbé elfogadható, ha a menekültek között a vallásuk alapján akarnak szelektálni.

Valls hangoztatta, fontos, hogy Európában egyre erősödnek azok a hangok, amelyek szerint Európát az egységes piac és Schengen mellett az értékei is meghatározzák. "Az értékek számítanak" - tette hozzá.

A közös sajtótájékoztatón a svéd miniszterelnök is bírálta a magyar kormány hozzáállását. "A menekültek befogadásának módozatairól lehet vitatkozni, de válogatni közöttük és azt mondani, hogy a muzulmánokat nem engedjük be, elfogadhatatlan. Ez túlmegy egy határon" - fogalmazott Stefan Löfven.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×