Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Floyd Mayweather veretlenül fejezte be bokszpályafutását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Veretlenül fejezte be bokszpályafutását a profi ökölvívás jelenlegi legnagyobb alakjának tartott Floyd Mayweather: a 38 éves amerikai öklöző tizenkét menetben, meggyőző fölénnyel győzte le honfitársát, Andre Bertót szombat este Las Vegasban.

A győzelemmel Mayweather megőrizte elsőségét két tekintélyes világszövetségnél, a WBC-nél és a WBA-nal, 49. győzelmét aratta, és mivel egyszer sem kapott ki, beállította az 1956-ban visszavonult legendás nehézsúlyú bokszoló, Rocky Marciano rekordját.

A Las Vegas-i bokszgálán Mayweather bravúrosan bokszolt, 12 meneten át vezette a mérkőzést, villámgyors egyeneseivel és mozgékonyságával esélyt sem adott ellenfelének a győzelemre. Mindhárom bíró őt látta jobbnak.

Maywether a minap jelentette be, hogy a Berto elleni mérkőzéssel búcsúzik a ringtől, mert - mint mondta - az egészség a legfontosabb. Az öt különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerző, és az 1996-os atlantai olimpián pehelysúlyban bronzérmes Mayweather a jövőben a filmiparban akar dolgozni.

Mayweather most első ízben lépett a ringbe május óta, amikor a bokszszakértők által az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb meccsének minősített mérkőzésén legyőzte a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaót.

A Pacquiao elleni meccsel Mayweather több mint 200 millió dollárral gazdagodott. A szombati mérkőzéssel becslések szerint "csak" 32 millió dollárt visz haza, leszámítva a fizetős tévéadásokból befolyó pénzeket, amelynek nagysága attól függ, hányan vásárolták meg az egyszeri alkalomra szóló kábeltelevíziós "láthatási jogot", amelyet öt cent híján 75 dollárért árultak. Mayweather csak az utóbbi öt, úgynevezett pay-per-view meccsén együttesen 750 millió dollárt keresett.