eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Floyd Mayweather veretlenül fejezte be bokszpályafutását

Veretlenül fejezte be bokszpályafutását a profi ökölvívás jelenlegi legnagyobb alakjának tartott Floyd Mayweather: a 38 éves amerikai öklöző tizenkét menetben, meggyőző fölénnyel győzte le honfitársát, Andre Bertót szombat este Las Vegasban.

A győzelemmel Mayweather megőrizte elsőségét két tekintélyes világszövetségnél, a WBC-nél és a WBA-nal, 49. győzelmét aratta, és mivel egyszer sem kapott ki, beállította az 1956-ban visszavonult legendás nehézsúlyú bokszoló, Rocky Marciano rekordját.

A Las Vegas-i bokszgálán Mayweather bravúrosan bokszolt, 12 meneten át vezette a mérkőzést, villámgyors egyeneseivel és mozgékonyságával esélyt sem adott ellenfelének a győzelemre. Mindhárom bíró őt látta jobbnak.

Maywether a minap jelentette be, hogy a Berto elleni mérkőzéssel búcsúzik a ringtől, mert - mint mondta - az egészség a legfontosabb. Az öt különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerző, és az 1996-os atlantai olimpián pehelysúlyban bronzérmes Mayweather a jövőben a filmiparban akar dolgozni.

Mayweather most első ízben lépett a ringbe május óta, amikor a bokszszakértők által az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb meccsének minősített mérkőzésén legyőzte a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaót.

A Pacquiao elleni meccsel Mayweather több mint 200 millió dollárral gazdagodott. A szombati mérkőzéssel becslések szerint "csak" 32 millió dollárt visz haza, leszámítva a fizetős tévéadásokból befolyó pénzeket, amelynek nagysága attól függ, hányan vásárolták meg az egyszeri alkalomra szóló kábeltelevíziós "láthatási jogot", amelyet öt cent híján 75 dollárért árultak. Mayweather csak az utóbbi öt, úgynevezett pay-per-view meccsén együttesen 750 millió dollárt keresett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×