eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Schiffer: az Egyesült Államoknak is ki kellene vennie részét a helyzet rendezéséből

Brüsszelnek fel kellene vetnie, hogy az Egyesült Államok is vegye ki a részét "felelősségéhez mérten" a menekültválság kezeléséből és rendezéséből - vetette fel az LMP társelnök-frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Azért, hogy ma ilyen állapotok vannak a mediterrán térségben, az első számú felelős az Amerikai Egyesült Államok - fogalmazott Schiffer András.

Szerinte ahhoz, hogy Magyarország hatékonyan tudja érvényesíteni érdekeit az Európai Unión belül, kellene, hogy legyen valamilyen nemzeti minimum. Pártja céljai között említette egy közös uniós menekültügyi politika kialakítását, aminek - mondta - "a kvótarendszer csak az egyik eleme".

Szükséges egy közös eljárásrend, egy közös intézményrendszer egy közös pénzügyi alappal - sorolta Schiffer András, hozzátéve, ennek részeként mérsékelni kell az olasz és a görög, valamint a magyar határőrizet támogatása közötti, tízszeres különbséget.

Schiffer András szerint számos egyéb szempont mellett a kvótarendszer kialakításánál azt is figyelembe kellene venni, hogy az elmúlt évtizedekben mely európai centrumországok húztak hasznot a harmadik világból érkező olcsó munkaerőből.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×