Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem érinti a migráció a hazai turizmust

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A hazai turizmust nem érinti a migráció, nem alakult ki drámai helyzet, az eddigi sikereket folytatni lehet - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára csütörtökön este az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a magyar hatóságok profi, emberbarát módon végzik a dolgukat, a segélyszervezetek emberfeletti munkával dolgoznak a migránsok megsegítésén.

Kiemelte: mindez a hazai turizmus forgalmát, a turisták útvonalait, a látnivalókat, a szálláshelyeket vagy éttermeket nem érinti, mivel nem ott jelennek meg a migránsok. Az ágazat az eddigi sikereit folytatni tudja - mondta Ruszinkó Ádám.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, júliusi adatait kommentálva elmondta: elégedettek az elért eredményekkel, a szálláshelyek forgalma kiemelkedően alakult. A fürdőszövetség felmérése szerint pedig a magyarországi fürdőkben átlagosan 10-15 százalékkal több vendég fordult meg, és vannak olyan fürdők ahol 30 százalékos volt a növekedés. A nyári fesztiválok látogatottsága is kiemelkedően alakult - ismertette.

A szállodák bevétele is emelkedni tudott júliusban, közel 20 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

Kitért arra: a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési ciklus pályázatainak előkészületei jól haladnak, a turizmusfejlesztésre összesen nagyjából 240 milliárd forint áll rendelkezésre közvetlenül. Az összes elnyerhető támogatás nagyságát szeretnék 300 milliárd forint fölé vinni, energiahatékonysági, informatikai, kutatás-fejlesztési pályázatokkal vagy kedvezményes hitelekkel kiegészülve - mondta.